Kolinda Grabar-Kitarović u SAD-u razgovarala sa senatorom Rubiom

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u Sjedinjenim Državama, sastala se s republikanskim senatorom Marcom Rubiom s kojim je, kako je naveo Rubio na svom Twitter profilu, razgovarala o načinima jačanja odnosa SAD-a i Hrvatske unutar NATO-a.

Rubio je na svom Twitter profilu objavio fotografiju s Grabar-Kitarović, s kojom se sastao jučer navečer. Rubio je naveo da je s predsjednicom Hrvatske razgovarao o načinima jačanja američkih odnosa s “bliskim NATO saveznikom”.

Ured predsjednice objavio je 31. prosinca da Grabar-Kitarović odlazi u posjet Sjedinjenim Državama gdje ostaje do 5. siječnja. Ured nije objavio drugih pojedinosti o posjetu.

Tada su mediji neslužbeno objavili da se Grabar-Kitarović u SAD-u treba sastati s nekoliko članova prijelaznog tima novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa i nekoliko ljudi koji se razmatraju za buduću američku administraciju.

U Uredu predsjednice tu informaciju Hini nisu ni potvrdili niti demantirali.

“Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravi službeno u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom.

Za vrijeme boravka predsjednica će imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života te nevladinog sektora. Predsjednica je išla redovitim komercijalnim letom”, objasnili su jučer iz Ureda predsjednice za N1 televiziju.

Rubio je istaknuti senator iz Floride koji je bio protukandidat Donaldu Trumpu na predizborima Republikanske stranke prošle godine.

Hina/kamenjar.com

Odgovori

Skip to content