Kruna karijere najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena: Kapetan Vatrenih Luka Modrić najbolji igrač svijeta!

  • Written by:

U Londonu kruna bogate karijere za kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Luku Modrića.

Naime, oči cijelog nogometnog svijeta bile su ove prohladne, pomalo kišne večeri uperene prema engleskom velegradu, glavni favorit za FIFA-inu prestižnu nagradu –Zlatnu loptu, bio je hrvatski nogometni reprezentativac, koji je predvodio hrvatsku reprezentaciju na putu prema srebru na Svjetskom prvenstvu, zajedno s Vatrenimaoduševio je svijet te je zasluženo ponio nagradu kakvu niti jedan hrvatski nogometaš do sada nije uspio osvojiti.

Luka Modrić, bez obzira na neke kritike u medijima, pa i nekorektne napade od nekih bivših suigrača, zasluženo je osvojio Zlatnu loptu u godini u kojoj je s klubom ”uzeo” Ligu prvaka, s reprezentacijom igrao u finalu Svjetskog prvenstva… Proglašen je najboljim igračem SP-a, a nakon toga i Europe. S pravom s može reći, 2018. bila je neponovljiva godina Luke Modrića.

Kako smo već pisali kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, u London je stigao zajedno s delegacijom Reala i to u klupskom zrakoplovu. U luksuznom hotelu dočekala ga je supruga Vanja, a dočekao ga je i bivši kapetan Vatrenih i brončani sa SP-a u Francuskoj 1998., Zvonimir Boban, danas jedan od vodećih ljudi FIFA-e.

Legendarni glumac Patrick Stewart otvorio je svečanu dodjelu, a onda je stvar u ruke preuzeo Idris Elba. Podsjetimo, uz Luku Modrića kandidati za Zlatnu loptu, nagradu FIFA-e, bili su Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah, njih trojica odabrani su među deset igrača koji su kandidirali za finale. Spomenimo kako u London nije ni doputovao portugalski nogometaš i nova zvijezda Juventusa, Cristiano Ronaldo, što su mnogi proglasili indikativnim. Naime, na sličan je način Portugalac postupio kada je Luka Modrić proglašen najboljim igračem Europe. Nakon toga iz Ronaldovog tabora dolazile su uvredljive poruke te poruke ogorčenja i zavisti, iako se sam Ronaldo javno nije izjašnjavao.

Izvor: narod.hr; Foto: fah

Skip to content