DIREKTORICA PLANNED PARENTHOODA: „’Zaista je važno’ da izvršavamo abortuse jer ih žene ‘trebaju’“

Izjave Cecile Richards, direktorice Planned Parenthooda, prošloga su tjedna ponovno počele kružiti mainstream medijima u kojima tvrdi da je njezinom poslu s abortusom svake godine potrebno pola milijuna dolara američkih poreznih obveznika.

U razgovoru za CNN 5. siječnja, da bi opravdala financiranje njihova rada javnim novcem, Richards je, umjesto abortusa, naglasila druge usluge PP-a. No, kasnije je u intervjuu zapravo priznala da je abortus njihov ključni prioritet.

Kako je CNS News prenio:

Tijekom rasprave [CNN-ova voditeljica Erin] Burnett je citirala godišnje izvješće PP-a, govoreći da je CNN „usporedio broj abortusa koje je izvršio PP, a koji iznosi više od 327 000 u 2013. za koju smo našli izvješće, s ukupnim brojem izvršenih abortusa u SAD-u, prema čemu je taj broj pola od ukupnog broja svih izvršenih abortusa.“

Nakon što je predstavila te brojeve, Burnett je upitala, „Slažete li se, Cecile, da je Planned Parenthood u Americi glavni za abortus?“

„Pa, mi pružamo usluge abortusa,“ priznala je Richards. „Ali također pružamo i milijune drugih usluga za narod i, ponavljam, mislim da je to vrlo bitno, Erin, da, mi pružamo uslugu abortusa, mi mislimo da je to bitno. To je ozakonjena usluga koja ženama u ovoj zemlji treba biti pristupačna.“

„Ali ono što su predsjednik Zastupničkog doma Kongresa Ryan i potpredsjednica Pence nastojali postići“, rekla je, „je ukinuti pristup svemu što bi spriječilo neželjenu trudnoću u ovoj zemlji, uključujući usluge planiranja obitelji. A u tome je ovdje stvarna ironija.“

Richards je u intervjuu također izrekla tvrdnju koja je u potpunosti netočna, a to je da trenutna nastojanja da se PP prestane financirati novcem poreznih obveznika „nisu nikako povezana s abortusom“.

Planned Parenthood je najveći pružatelj usluga abortusa u SAD-u. U svojem godišnjem izvješću 2014.-2015., PP izvješćuje o 323 999 izvršenih abortusa. Tvrde da novac iz državnog proračuna kojeg primaju ne ide za abortuse, ali dokazi upućuju na to da je istina drugačija.

Analiza izvješća PP–a od proteklih deset godina pokazala je da je broj klijenata PP-a pao za 14%, kontrola rađanja također za 14%, a pregledi dojki za 61%, dok se istovremeno financiranje javnim novcem povećalo za 103%. Prema analizi koju donosi Right to Life iz Michigana, broj abortusa se također povećao za 27%.

Plaća Cecile Richards u posljednjih pet godina također se gotovo udvostručila i iznosi skoro milijun američkih dolara, prema IRS-u (Poreznoj upravi).

Novo izvješće Instituta „Charlotte Lozier“ također je ustanovilo da su podružnice PP-a diljem zemlje uključene u trošenje, zloupotrebu i prijevaru 12,8 milijuna dolara poreznoga novca, od čega se dio odnosi na abortus.

Amerikanci su i u Kongresu i Senatu većinski glasali za Republikansku stranku te za republikanske lidere za Bijelu kuću. Rezultati izbora snažan su znak da su Amerikanci siti obijesnog, nereguliranog vršenja abortusa i da žele da se njihov porezni novac daje onim pružateljima zdravstvene zaštite koji nude cjelovitu brigu za žene i obitelji.

Izvor: ProLife.hr/LifeNews.com

Odgovori

Skip to content