Mi Hrvati odgovorni smo za sudbinu Marka Franciškovića i grada junaka Vukovara

Marko Francišković žrtva je neočekivanog i nezapamćenog terora policije i pravosuđa u njegovoj i našoj Hrvatskoj. Marko je govorio u prispodobama. Nikome nije prijetio, kako oni govore.

{jathumbnail off}Prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva, najjači viktimolog u Hrvatskoj, bivši rektor Zagrebačkog sveučilišta te bivši ministar vanjskih poslova koji je djelovao u vrijeme stvaranja međunarodno priznate Republike Hrvatske za portal dnevno.hr komentirao je nepravdu nanesenu domoljubu, intelektualcu, vjerniku i Hrvatu Marku Franciškoviću koji je nepravedno, uz kršenje zakona i ljudskih prava, zatvoren kako neslužbeno doznajemo u zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu. Njegovo obraćanje javnosti prenosimo u cijelosti.

– Marko Francišković je žrtva neočekivanog i nezapamćenog terora policije i pravosuđa u njegovoj i našoj slobodnoj Hrvatskoj. Marko je govorio u prispodobama, nikome on nije prijetio kako govore.
On je žrtva bez primjera u modernoj hrvatskoj državi. Marko je autor sjajnih tekstova iz kojih izbija samo ljubav i zabrinutost za domovinu. Teško se pomiriti s činjenicom da jedan hrvatski intelektualac za svoje slobodarske misli odgovara pred zakonom u slobodnoj Hrvatskoj. Franciškovićevo zatvaranje je povratak na delikt mišljenja za kojeg smo mislili da je nestao u ruševinama Vukovara i Škrabrnje. Ja sam nesretan jer je moj dragi prijatelj Marko Francišković u uzdama naše Hrvatske.

Marko Francišković ima snagu akademika, dokazani je borac za slobodu i zaljubljenik u slobodnu Hrvatsku. Zabrinut je nad stanjem u kojem se našla naša država. Stanje koje je dovelo do smrti još jednog sanjara slobodne, neokovane Hrvatske Zvonka Bušića koji je svojom smrti poručio ‘Hrvatska je u opasnosti, spasite Hrvatsku’. Naš Marko Francišković neće dići ruku na sebe već će nastaviti tamo gdje je Bušić stao. Ovo govorim na dan kada je objavljeno da je Vukovar zbog ćirilice pod opsadom. Ovo je još jedan crni, tužni dan. U Vukovaru je opet pala krv. Nepravda do nepravde. Petar Šegedin je imao poruku za Hrvate koja glasi ‘svi smo mi odgovorni’ i to je točno. Odgovorni smo za sudbinu Marka Franciškovića, za sudbinu grada junaka Vukovara i cijele nam slobodne hrvatske domovine.

Marku Franciškoviću je, kako neslužbeno doznajemo, produžen pritvor na temelju dijagnoze dr. Anice Biško koja je Franciškoviću prošlog tjedna dijagnosticirala ‘paranoidnu shizofreniju’ zbog toga što odbija jesti GMO hranu i zato što čita Sveto pismo. Iako nema nikakvih dokaza protiv njega ni razloga za produžavanje pritvora, zbog ove dijagnoze prebačen je u zatvorsku bolnicu na Svetošimunskoj cesti u zagrebačkoj Dubravi. Iako je Francišković trebao biti pušten u utorak 3. rujna, kada mu ističe 30 dana istražnog pritvora, po svemu sudeći, zahvaljujući dijagnozi, neće biti pušten već će vjerojatno biti prisiljen na liječenje od bolesti od koje ne boluje. Naime, hrvatski zakoni koji se odose na duševne bolesnike prilagođeni su u potpunosti manipulacijama i služe vlasti upravo za ovakve progone. Jer, najbolji način da se nekog diskreditira i ušutka je način na koji se sada odnose prema Franciškoviću – proglasiti ga ludim. Zahvaljujući zakonima i psihijatrijskoj znanosti koja je u potpunosti pod kontrolom vlasti, vrše se ovakvi pritisci na zdrave ljude. Vladajući misle da će, ako tamo neka liječnica napiše dijagnozu, cijela istina biti diskreditirana. Naime, upozoravaju iz udruge Pravednik, to se neće dogoditi jer Franciškovića ljudi iznimno cijene bez obzira na mišljenje samo jedne potplaćene podrepine koja se usudi nazvati doktoricom.

Iako se za sada do Franciškovića ne može doći, ne može se saznati ništa više od šturih informacija koje odvjetnik Ilija Franjić na kapaljku daje udruzi Pravednik, kupujući vrijeme za vlasti koje su zdravog čovjeka proglasile ludim. Navodno, odvjetnik još uvijek nije dobio izvješće potpuno tajnog vijećanja o sudbini Franciškovića koja se odvijala u petak na Županijskom sudu u Zagrebu. Iako su svi napori slobodne Hrvatske upereni na kršenja ljudskih prava jednog od najvećih intelektualaca i domoljuba, u državi ne smijemo gubiti nadu. U utorak ističe 30 dana istražnog pritvora. Marko Francišković u utorak mora biti pušten, u suprotnom će to biti presedan u hrvatskom pravosuđu. Bit će to čin izdaje hrvatskog čovjeka koji je život posvetio sanjajući Hrvatsku slobode, Božju Hrvatsku mira i ljubavi. Da to nije nemoguće, Francišković je dokazao više puta kroz svoju knjigu, svoje tekstove i svoja djela. Oni koji se skrivaju iza diktatorskih zakona provedenih za progon hrvatskih domoljuba i istinoljuba to jako dobro znaju. I dok nemamo nikakvo povjerenje u pravednost hrvatske ‘slobodne države’, imamo povjerenja u istinu. Svi koji se sada skrivaju, prešućuju, prepisuju plaćene dijagnoze i čine zlo hrvatskom čovjeku, zapravo ne shvaćaju da se od istine ne može pobjeći. Ona je tu i ako ne danas, već sutra će se suočavati s njome. Oni misle kako su ‘sredili’ Franciškovića tako što su mu u najvećoj tajnosti oduzeli slobodu i opečatili ga žigom psihijatrijskog zla, no, oni ne znaju da će kad tad odgovarati ako ne pred sudom, onda pred Bogom za svoja zlodjela. Možeš čovjeku oduzeti sve, ali Božju istinu nikada ne.

Moramo nadodati kako se napokon oglasila i jedna jedina hrvatska stranka koja otvoreno daje podršku zatvorenom branitelju Marku Franciškoviću. Rijeć je o Autohtonoj-Hrvatskoj stranci prava na čelu sa Draženom Kelemincem. Oni u svom priopćenju obećavaju borbu za pravdu u slučaju Marka Franciškovića.

Autor: Z. K./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content