Održana Skupština Hrvatske udruge Benedikt: Vide Popović i dalje na čelu Udruge

U ponedjeljak, 13. ožujka 2017., u prepunoj dvorani Dominikanskog samostana u Splitu održana je svečana sjednica Skupštine Hrvatske udruge Benedikt kojom je obilježena 6. godišnjica osnutka i djelovanja udruge.

Uz članice i članove udruge Skupštini su nazočili i brojni predstavnici javnih institucija, kulturnih i humanitarnih udruga i organizacija, udruga borbenih postrojbi iz Domovinskog rata te prijatelji i podupiratelji udruge. U prvom dijelu Skupštine predsjednik HUB-a Vide Popović podnio je izvještaj o radu udruge u proteklih godinu dana te je istaknuo kako je udruga u tom periodu bila organizator ili suorganizator 55 događanja, a uz to je uputila više javnih prijedloga i priopćenja, a od osnutka je organizirala ili suorganizirala oko 300 različitih događanja i aktivnosti.

P3130011 2

Prošle godine je udruga po četvrti put bila organizator Hrvatskog aktivističkog festivala VIDIK festa te su u sklopu istoga obrađene sljedeće teme: zdravstveni sustav RH i održivost istoga, nasilje među mladima, gospodarenje otpadom, demografska situacija RH, privremeno uređenje žnjanskog platoa. Isto tako se prošle godine petu godinu zaredom održao Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju te je pokrovitelj manifestacije ponovno bila predsjednica RH, a događanja u sklopu iste održala su se i izvan Splita i to u Omišu i Imotskom. Uz to Hrvatska udruga Benedikt u prošlih godinu dana organizirala je i druga brojna događanja kojima je sveukupno nazočilo više tisuća ljudi, a uz već spomenute gradove izvan Splita jedan dio aktivnosti prenijela je i u grad Kaštela.

Neki od gostiju na događanjima udruge u proteklih godinu dana bili su: mons. dr. sc. Franjo Komarica, akademik Vladimir Paar, dr. sc. Slobodan Prosperov Novak, dr. sc. Ante Nazor, dr. sc. Trpimir Goluža, dr. sc. Stjepan Šterc, dr. sc. Zlatko Miliša, dr. sc. Zvonimir Šeparović, dr. sc. Josip Jurčević, dr. sc. Mirko Bilandžić, fra Mario Knezović i dr. Spomenuto je i kako Hrvatska udruga Benedikt prve 3-4 godine djelovanja nije imala vlastiti prostor za rad, a nakon toga je dobila na korištenje jedan od najmanjih prostora koji ima neka udruga u gradu Splitu.

U drugom dijelu Skupštine provedeni su izbori za predsjednika i druga tijela upravljanja udruge. Za predsjednika je ponovno jednoglasno izabran Vide Popović. Članovi Upravnog vijeća u predstojećem jednogodišnjem mandatu su Nikola Milanović, Petar Rubić, Marijo Popović, Miljenko Marinić, Silvana Dragun i Radoslav Zaradić, a Nadzornog odbora Marko Jukić, Margita Vučetić i Ante Glibota. Na kraju Skupštine razgovaralo se o predstojećim aktivnostima udruge te je najavljen ovogodišnji VIDIK fest koji će se održati u Splitu od 24. do 28. travnja.

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content