Splitski pravaši: Gospodine Srb, prestanite uništavati HSP

Predsjednik splitske podružnice HSP-a Marijo Popović, obratio se javnosti priopćenjem zbog najave mogućeg održavanja Izvanrednog Sabora HSP-a:

Podružnica Split kao i veliki broj drugih Podružnica HSP-a iz SDŽ ne želi sudjelovati na još jednom Izvanrednom Saboru stranke zakazanom za 01.veljače 2014.godine. Sabor se pokušava provesti na formuli manipulacije,dodvorništva i prevare gdje se pokušava sve neistomišljenike udaljiti od prilike za kandidaturu ali i za sami dolazak na Sabor. Podružnica Split ali i druge podružnice u našoj županiji donijele su odluke o tome da predstavnici njihovih podružnica neće sudjelovati u radu Izvanrednog Sabora kojega je sazvao Danijel Srb. Veliki broj predsjednika Podružnica još uvijek nije upoznat s načinom izbora izaslanika a kamoli o drugim bitnim stvarima. Danijel Srb želi da Podružnica Split na tzv. Izvanrednom Saboru bira ljude koji su na proteklim lokalnim izborima radili i doprinjeli tome da HSP po prvi put nema svog predstavnika u gradskom vijeću grada Splita. Način funkcioniranja, metode izbora dužnosnika te kriteriji napredovanja koji vladaju unutar HSP-a, određene su stvari zbog kojih je HSP došao u poziciju da se u anketama posljednjih godina nalazi u rubrici pod ostali. Koristimo ovu priliku pozvati sve one članove HSP-a izmanipulirane od strane Srba i njegovih poslušnika da ne nasjedaju na lažna obećanja te da ne prisustvuju tzv. Izvanrednom Saboru 01.veljače za kojega se pretpostavlja da će dvoranu napuniti članovima sisačke i okolnih Podružnica.

S obzirom na vođenje HSP-a posljednjih godina od strane Danijela Srba koje je bilo krajnje neprimjetno, pasivno i nemotivirajuće a koje se ogledalo u neradu, neznanju i neodgovornosti mišljenja smo da HSP na čelu s Danijelom Srbom tone prema dnu. Od trenutka kada je postavljen na čelno mjesto predsjednika HSP-a Danijel Srb uništava stranku iz dana u dan sve više.

Katastrofalni rezultati na posljednjih nekoliko izbora( parlamentarni 2011., za EU parlament 2013.(1,39%), lokalni 2013.) te diktatorsko i manipulatorsko vođenje stranke samo su neki od razloga zbog kojih smatramo da Danijel Srb nije osoba s kojom na čelu HSP može postati vodeća domoljubna politička opcija. Odakle Danijelu Srbu legitimitet za ovakvo ponašanje jer je prokockao sve prilike koje su mu bile poklonjene. Upitne su i njegove pravaške i katoličke vrijednosti, međutim on još uvijek pokušava biti general bez vojske.

U trenutku kada se hrvatski narod nalazi u veoma teškoj situaciji i kada su pravaši jedini koji mogu i trebaju pomoći svom narodu nažalost se događaju ovakve stvari provođene udbaškim metodama razaranja i uništavanja stranke. Pravaške stranke trebaju biti jedno, disati zajedno i učiniti nešto za svoj ispaćeni narod. Dakle, dragi čelnici pravaških stranaka dogovorite ujedinjenje u jednu pravašku stranku jer će vas u protivnom članstvo pravaških stranaka staviti u povijest.

S obzirom na način djelovanja Danijela Srba i ostatka njegove ekipe ne bi me začudilo da već nakon ove konferencije za medije Podružnica Split ali i ostale Podružnice danas ovdje prisutne budu raspuštene, a što bi nas moglo dočekati već po povratku svojim domovima.

Stoga, pitam Danijela Srba u ime koga ili čega uništava HSP i za koga odrađuje prljavi posao uništavanja HSP-a.

S poštovanjem,

Predsjednik Podružnice HSP-a Split

Marijo Popović, mag.iur.

 

 

Odgovori

Skip to content