STAZIĆ IZNIO TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN FRANJE TUĐMANA I GOJKA ŠUŠKA: GLASNOVIĆ – glavni uzroci zla su nikad raskrinkani komunistički mediji

Sabor je u petak nastavio rad raspravom o izmjenama Zakona o arhivskom gradivu i arhivima. Vrijeme je pokazalo kako je arhivski zakon postao glavnom preprekom za istraživanja recentne hrvatske povijesti, kazao je Mostov Nikola Grmoja.

Mostovac je napomenuo da žele da se otvori svo gradivo do 22. prosinca 1990.

“Pa i ono koje je označeno nekom oznakom tajnosti”, rekao je Grmoja.

Replicirao mu je nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović.

“Čestitam vam na jednom od najvažnijih izlaganja u Saboru u hrvatskoj povijesti. Glavni uzroci zla i podjela su nikad raskrinkani komunistički mediji. Tko spriječava tu katarzu? Mainstream mediji i nasljednici tih režima”, kazao je Glasnović.

Na raspravi o Mostovom prijedlogu Zakona o državnim arhivima, SDP-ovac Nenad Stazić se zapitao zašto se stavlja granica na 22. prosinca 1990. godine, umjesto da se otvore arhivi i iz vremena dok je trajao domovinski rat.

“Kažete da je cilj spriječiti difamaciju, to podržavam. Pozivam da rok pomaknemo malo naprijed, da obuhvatimo, recimo, rat.

Mene zanima je li točna priča kako se obogatila obitelj Gojka Šuška? Ili ona da je Tuđman zabranio da se djeca izvuku iz Vukovara? Koji su to ljudi koji su se obogatili na trgovanju naftom s neprijateljima? Meni je dosta tih difamacija, neka saznamo istinu”, rekao je Stazić.

Grmoja je odgovorio kako nema problema da se otvori i to razdoblje jer je on 1991. godine imao samo deset godina, ali je i dodao kako je to već doba ove države, pa imamo institucije koje to mogu riješiti.

Izvor: direktno.hr

4 comments

  1. Maine Coone

    Pa što treba čovjek napraviti protiv Hrvatske da bi ga se zatvorilo doživotno za širenje mržnje,za izdaju,za kontinuirano djelovanje kao terorist protiv države i naroda!

  2. Jerko Zagar

    Staziču , pazi se , od tvoje kativerije ( zlobe do slobobarskog Naroda ) dobio si paritzansku bolest , ta bolest se pretvara u GANGRENU , i znaš li koji dio najprije napada ? , ne znaš? napada najprije nos , tako da se ne brineš . Nečeš više biti nosonja več NJOFRA .

  3. Ante Milinović

    Taj gad je novi ;ilutin Baltić, lopovski boljševički guverner naših Brijuna!

Odgovori

Skip to content