Orepić poziva narod u akciju

Orepić nije poslušao Plenkovića

Premijer Plenković u četvrtak je razriješio dužnosti trojicu Mostovih ministara – Orepića, Šprlju i Dobrovića. Iz Mosta ne priznaju razrješenje, tvrde da Plenkoviću za to treba potpis predsjednika sabora.

Plenković je poručio da ministri ne moraju dolaziti na posao više, ali Vlaho Orepić jutros je došao na svoje radno mjesto. Danas ga očekuje susret s ministrom unutarnjih poslova Republike Mađarske Sándorom Pintérom.

“Čelnici unutarnjih poslova dviju zemalja održat će bilateralni sastanak na kojem će razgovarati o sigurnosti granice i protočnosti prometa vezano uz sustavne provjere”, najavljeno je iz MUP-a u četvrtak nakon razriješenja Orepića. Očito ministru Orepiću nije palo na pamet otkazati svoje obaveze kao što je to učinio ministar Šprlje.

U 9 sati ministar Orepić stao je pred novinare.

“Želim naglasiti da se RH nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da narod treba promptno urgirati jer se radi o uzurpaciji vlasti. Dilema jesam li ja ministar ili nisam je na parlamentarnoj većini.

Plenković će morati to prihvatiti. MOST ne ruši vladu, već Plenković ruši politički ambijent da se odgovornost pozicionira na konkretna imena u situaciji kada se radi Agrokor.

Ovo nema veze s Marićem nego drugih političkih aktera. Trebamo znati da je u vladi bilo i drugih ministra financija, i gospođa Dalić zna puno o Agrokoru, mislim da je ovaj politički manevar zaštita Dalićke i njenih mentora koji su i Plenkovićevi mentori”, rekao je Orepić novinarima.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content