Nevjerojatna državna agencija u kojoj na deset zaposlenih postoji 13 šefova

Foto Goran Mehkek/Hanza Media

Priča o CEI-ju, Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, koju smo ranije objavili, razotkrivši da je riječ o skupoj agenciji koja već pet godina postoji a da iza nje ne stoji niti jedan jedini realizirani projekt javno-privatnog partnerstva, izazvala je dosta reakcija diljem zemlje.

Razumljivo, jer diljem zemlje se CEI raširio obećavajući izgradnju, recimo, škola ili bolnica. Od kojih su samo obećanja i ostala.

Zaista čudno

Ipak, jedna reakcija posebno je zanimljiva, a došla je iz samog CEI-ja. Predsjednik Uprave Boris Draženović poslao nam je, naime, mejl u kojem stoji kako je “doista čudno da nas toliko zanimaju detalji oko mogućeg gašenja agencije sa 13 zaposlenih i koja ima gotove pripremljene projekte za realizaciju”.

“Vama za informaciju: u našoj zgradi postoji agencija sa znatnim brojem djelatnika, bez ikakvih isporuka, nekoliko puta skuplja od CEI-ja. Kako to da vas ona ne zanima? U svakom slučaju ne brinite. Dobit ćete podatke koje tražite, ali trošite se na nama ‘sitnima’, jer krupne ribe…”, piše Draženović ostavljajući nama da mu dovršimo misao.

Prvoga čovjeka CEI-ja zamolili smo da nam pojasni kako je moguće da u pet godina nisu uspjeli ništa od javno-privatnog partnerstva, osim što su konzultantu Saši Marenjaku iz PPP Centra dužni isplatiti 27.225.000 kuna. I gospodinu Marenjaku smo, naravno, poslali upit sa željom da nam objasni kako to da od tog silnog novca država još nije imala ni lipe koristi.

– Razloga ima puno, to svakako nije za jednu rečenicu. Ako želite napisati ozbiljan članak, onda mi pošaljite mail, pa ću vam detaljno odgovoriti o čemu se tu radi – kratko nam je u telefonskom razgovoru poručio Marenjak.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Odgovori

Skip to content