SDP POKREĆE POSTUPAK OPOZIVA MARTINE DALIĆ: ‘Ulovljena s prstima u pekmezu’

Željko Hajdinjak / CROPIX

SDP pokreće postupak opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić zbog sukoba interesa u slučaju Agrokor, Predsjedništvo SDP-a preuzima ulogu izbornog stožera i stranka je spremna u svakom trenutku preuzeti odgovornost za Hrvatsku, izjavio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić nakon sjednice Predsjedništva

Predsjedništvo SDP-a na sjednici u subotu zaključilo je da kreće u opoziv ministrice i potpredsjednice vlade Martine Dalić zbog evidentnog sukoba interesa jer odvjetnička društva ovoj Vladi pišu zakone, izjavio je Bernardić.

Po tvrdnjama oporbe, u pisanju ‘lex Agrokor’ bilo je navodno uključeno odvjetničko društvo Šavorić povezano s VTB bankom, jednim od najvećih kreditora Agrokora, a što je, kažu u oporbi, evidentan sukob interesa.

“Ovo je vlada sukoba, interesa i sukoba interesa. To je njihov OIB, JMBG i neizostavni dio njihove identifikacije”, poručio je Bernardić.

No, na pitanje hoće li SDP pokrenuti postupak izglasavanja povjerenja čitavoj Vladi, Bernardić nije odgovorio rekavši samo vrlo jasno da je SDP počeo proces izglasavanja nepovjerenja potpredsjednici Vlade.

Upitan zašto se SDP nije odlučio na rušenje cijele Vlade, Bernardić je odgovorio da je to zato što je “potpredsjednica Vlade uhvaćena s prstima u pekmezu”. Proceduru prikupljanja potpisa za opoziv Dalić SDP, po Bernardićevim riječima, pokreće ovih dana.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

1 comment

  1. MOLOTOV

    Cilj Srpske Državotvorne Partije je isključivo potkopavanje vlade i unazađivanje Lijepe Naše, pa će bezglavo atakirati i u buduće…

Odgovori

Skip to content