Jurčević otkrio što stoji iza sramotnog obilježavanja ‘Dana mladosti’

Istaknuti povjesničar Josip Jurčević komentirao je za Direktno.hr obilježavanje ‘Dana mladosti-radosti’ u Kumrovcu, 27. svibnja. Skandalozno je, kaže, i sramotno obilježavati dan mega-ubojice Josipa Broza Tita.

“U demokratskom društvu, kao što je hrvatsko, obilježavati dan desetog mega-ubojice u cijeloj svjetskoj povijesti, čelnu osobu zločinačkog, jugoslavensko-komunističkog sustava već samo po sebi govori kakvo je to obilježavanje – skandalozno i sramotno!”, kazao je Jurčević.

Naglasio je kako obilježavanje u Kumrovcu ne bi bilo problem kada bi riječ bila o “nekakvim starim ljudima koji se ne mogu odmaknuti od svojih iskustava iz Drugog svjetskog rata”.

Međutim, tu se radi o puno dubljem procesu, smatra povjesničar.

“Pokušava se vrijednosni sustav ili paradigma jugoslavenskog komunizma zadržati u cijelom hrvatskom društvu kao temeljna vrijednosna paradigma i to predstavlja problem”, zaključio je Josip Jurčević.

Kako smo ranije pisali, društvo ‘Josip Broz Tito’ organizira Dan mladosti-radosti u povodu rođendana spomenutog diktatora.

Riječ je o 125. obljetnici rođenja Josipa Broza, a kao i svake godine, očekuju se posjetitelji iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Podsjetimo, kroz cijelu SFRJ išla je ‘Štafeta mladosti’, a svakog 25. svibnja dodjeljivana je Titu. Tog dana slavio se njegov rođendan, premda je rođen 7. svibnja.

Izvor: direktno.hr

1 comment

  1. Vadlja Branko

    Proslava sa zastavama, simbolima i parolama, sa kojima je započeo srbo četnički rat protiv Hrvatske.
    Vlast, odnosno pravna država na to ne reagira, Može se reći da je to jedinstveni slučaj na svijetu, nebrige pravne države, za svoju sigurnost i dostojanstvo.

Odgovori

Skip to content