Pilsel, hrvatska predsjednica nije „kanta za smeće“!

Nakon dr. Franje Tuđmana prvi puta Hrvatska ima predsjednicu Republike kakvu i zaslužuje. Međutim, jeste li znali da po toj i takvoj predsjednici možete pljuvati i bljuvati kako vam se prohtje, i da nećete biti privedeni ni na saslušanje, a kamoli završiti jedan dan u zatvoru, ako vas ona osobno ne tuži?

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91. (UHBDR91.), na čijem sam čelu, smatrala je i smatra da se za časnu i uvaženu predsjednicu Republike Kolindu Grabar – Kitarović ne može napisati da je „Marija Antoaneta“, obzirom da je ona bila najomrženija kraljica apsolutističke Francuske, da „okreće leđa građanima, osobito onima koji su je birali“, da se kao „Marija Antoaneta cereka siromašnima u lice“, da je „potpuno bezosjećajna prema ljudima u potrebi“, da „ne želi da se iz Afganistana hrvatski vojnici čitavi i zdravi vrate kuće“, da prema hrvatskim građanima „pokazuje prezir i tvrdoću srca“, da je „neodgovorna vrhovna zapovjednica lišena svakog osjećaja solidarnosti i morala“, da je „poslovično nesposobna“, da je „pobjegla u SAD“, da je „bezosjećajni gad“, da je „gadura koja svojim ponašanjem potvrđuje da je u potpunosti neiskrena“, da „ne cijeni ni građane ni zemlju koju predstavlja“, da je „nepromišljena, plitka, dekoncentrirana, nebulozna, agresivna i zlobna, bezosjećajna gadura i parazit“, da je „žena elementarna nepogoda“, da „neki građani sarkastično komentiraju da bi bilo svima bolje da ostane u SAD“, da je „Čokolinda Grabež“, da je „nebitna i bezvezna“, itd. i tako redom.

U kojoj se državi na taj i takav način može javno pisati i govoriti o demokratski izabranom predsjedniku, koji uz to uživa iznimno veliko povjerenje hrvatskih građana, a poglavito branitelja i stradalnika Domovinskoga rata?

To sve i štošta drugo napisao je i objavio Drago Pilsel na svom portalu „Autograf“ početkom siječnja ove godine!

Hrvatski branitelji, a vjerujemo i mnogi drugi građani Republike Hrvatske, su čvrsto vjerovali da se o predsjednici Republike ne može tako govoriti, osobito bez ijednog iznesenog dokaza, pa su naivno predali kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) u kojoj su uz ostalo naveli da tim svojim pisanjem Pilsel nije uvrijedio, klevetao i osramotio samo i isključivo gospođu Kolindu Grabar – Kitarović već i građane Republike Hrvatske. Jer, kako su istaknuli u svojoj prijavi, ako bi primjerice tek dio od ovoga što je napisao i objavio Pilsel bila istina, onda su na izborima građani Hrvatske izabrali „teško bolesnu osobu“, koja bi, nastavi li tako, mogla učiniti (i čini!) ogromne štete građanima i Republici Hrvatskoj. Također su naglasili da sve što je iznio Pilsel ne odgovara istini, već je plod njegove mašte, podmetanja i klevetanja i da srozava ugled institucije predsjednice Republike!

Tu i takvu kaznenu prijavu je DORH ovih dana odbacio (K-DO-1286/2017). Naime, zamjenica Općinske državne odvjetnice u Zagrebu gđa. Marina Rakić je u svom odgovoru istaknula da se „predmetna kaznena prijava odbacuje iz razloga što prijavljena djela nisu kaznena djela za koja se progoni po službenoj dužnosti“, što će reći da „oštećenik može ukoliko smatra da ovo rješenje nije na zakonu osnovano preuzeti kazneni progon protiv osumnjičenika u roku od osam dana od dana primitka rješenja“.

Dakle, ako smo dobro razumjeli, a jesmo, u Hrvatskoj tko god želi može bez problema javno iznositi najveće vulgarnosti i gadosti protiv predsjednice Republike, a ako ga ona osobno ne tuži, a neće, barem prema ovom primjeru, ispast će, kao Pilsel, „junak od novinskog papira“ jer se usudio prvoj dami hrvatske države javno reći ono što vjerojatno ne bi palo na pamet ni teško bolesnoj psihičkoj osobi!

S druge pak strane, svjedoci smo kako se u Hrvatskoj poput munje progone i zatvaraju, pretežno mladi ljudi, ako pjevaju neprimjerene pjesme nekim državnim tajnicama, ili pak na svojim web stranicama prijete nekim hrvatskim dužnosnicima.

Glavni „savjetnik“ navodno jadnog i teško poremećenog autora ovog pamfleta je navodno bivši žalosni predsjednik Republike Ivo Josipović, koji je uz Tomića, Pofuka, Dežulovića, Kregara i slične „pomozbog“ junake najistaknutiji suradnik navedenog portala, koji se, baš kao i četničke „Novosti“ financira jednim dijelom i iz državnog proračuna.

Odbacujući ovu kaznenu prijavu, šalje nam se poruka da i drugi nezadovoljnici slobodno i bez problema mogu i trebaju javno „lupati“ po predsjednici Republike, kao po „kanti za smeće“, tim prije što zbog nje, koliko nam je poznato, još nitko nije završio u – zatvoru!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91)

Izvor: dragovoljac.com

Odgovori

Skip to content