UKAZAO SE STAZIĆ Pročitajte kakve ludosti izgovara zastupnik u Hrvatskom saboru 2017. godine

Čovjek zaista mora imati mozak veličine onoga u prosječne gusjenice da bi u 21. stoljeću mogao na jednom mjestu nadrobiti toliko gluposti. A kad se to dogodi u Saboru onda poprima dodatnu težinu. Svakako mnogo veću od spomenutog mozga. Ili je dotični gospodin totalni kreten ili sve nas skupa drži takvima. 

Saborski Klub SDP-a žestoko je u utorak napao najavu gradonačelnika Milana Bandića da će se promjeniti ime Trga maršala Tita u Zagrebu.

Tito je u 2. svjetskom ratu pobijedio Pavelića koji je dijelove Hrvatske dao drugima, pobijedio ga je sa svojih gotovo 800 tisuća boraca, to mu sljedbenici Pavelića ne mogu oprostiti i ti sljedbenici Pavelića danas traže da se ukine Trg maršala Tita, ustvrdio je u Hrvatskom saboru SDP-ov Nenad Stazić.

Najavom promjene imena tog Trga, gradonačelnik Bandić ispunio je osnovni preduvjet koji su mu za sastavljanje nove skupštine većine postavili Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović.

Za najavljenu promjenu imena Trga Stazić kaže da je “posljedni udar na najviši simbol antifašizma u Hrvatskoj”, Vladu proziva da šuti na najavu da će se u Otočcu podići spomen ploča ustaši Juri Francetiću, podsjeća da u Jasenovcu još uvijek stoji spomen ploča ‘hosovcima’ s ustaškim pozdravom.

Stazić tumači da zagrebački trg nosi ime maršala Tita jer se time htjela naglasiti njegova uloga antifašističkog vođe u 2. svjetkom ratu. Podsjeća da je na Titov sprovod došlo 209 delegacija iz 127 zemalja, pa se pita “zar su došli tiraninu”?

“Došli su antifašisti, došli su se pokloniti pokojnom maršalu. To svi cijene u svijetu osim nas”, rekao je Stazić i pobrojao gradove čije ulice nose Titovo ime.

“Svi ga u svijetu cijene, nisu ulice nazvali po tiraninu, nego po heroju, koji je Hrvatsku i hrvatski narod odveo na stranu pobjednika”, istaknuo je Stazić.

“Da nije bilo Tita i njegove narodnooslobodilačke borbe, rat bi završio kao što je završio, ali hrvatski narod bi bio na strani poraženih, ovdje bi se obnovila Kraljevina Jugoslavija, pitanje je bi li Hrvatska imala pravo zvati se Hrvatska ili bi bila samo regija, pitanje je bi li se hrvatski narod smio zvati hrvatskim. Od takve sudbine Hrvatske i Hrvata spasio nas je Tito, a sada dvoje Pavelićevih sljedbenika ucjenju gradonačelnika Zagreba koji na to pristaje”, izjavio je SDP-ov zastupnik.

“Promijenili ste ime Trga žrtava fašizma, pa smo ga vratili, i ovo ćemo vratiti”, zaključio je Stazić.

Izvor: ovdje

 

2 comments

  1. Vjeko basic

    Ti bi vrati i jugoslaviju. E nece ici po tvome. Te pijane i nakaradne budaletine treba istjerati iz hrvatskog sabora!

Odgovori

Skip to content