KRENULI NEREDI, A MNOGI TVRDE DA ZAPOČINJE PRAVI RAT: Amerikanci proglasili grupu ANTIFA terorističkom organizacijom!

Odjel državne sigurnosti u američkoj saveznoj državi New Jersey proglasio je u ponedjeljak grupu ANTIFA terorističkom organizacijom. Ova je odluka odmah izazvala buru na društvenim mrežama, a ako je suditi po najavama, bura bi se ubrzo mogla prenijeti na ulice gotovo svih gradova u SAD.

Naime, ANTIFA (njem. Antifaschistische Aktion, Antifašistička akcija op.a.) je ultra ljevičarska organizacija, koja se širom zapadnog svijeta bori protiv svih vidova rasizma, fašizma i seksizma.

Međutim, protesti ANTIFA-e često prerastaju u nasilje, a širom Amerike zabilježeno je puno slučajeva gdje su članovi ove organizacija fizički napadali pristalice aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Američka savezna država New Jersey prva je koja je ovu ogranizaciju stavila izvan zakona i proglasila je terorističkom, uz obrazloženje da se radi o “ekstremističko anarhističkoj organizaciji koja je odgovorna za brojna nasilja u mnogim gradovima SAD”.

Na službenom Twitter profilu ove organizacije navodi se “kako je rat počeo” te se pristalice često pozivaju na nasilje.antifa 2

ANTIFA je vrlo rasprostranjena, ne samo u SAD, već i u cjelokupnom zapadnom svijetu. Podružnice ove organizacije aktivno djeluju u Njemačkoj, Nizozemskoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Austriji, Francuskoj, Belgiji, Australiji i Kanadi.

Stavljanje ANTIFA-e izvan zakona u New Jerseyu već je izazvalo nerede u ovoj saveznoj državi, a očekuje se da pripadnici ove organizacije, kojih samo u SAD ima na desetke tisuća, iziđu na ulice, na što ih se poziva sa službenih profila na društvenim mrežama ANTIFA-e.

Mnogi protivnici Donalda Trumpa, rasizma i fašizma, iako u načelu dijele stavove ANTIFA-e, ne slažu se i ne podržavaju ovu organizaciju, čiji su simpatizeri vrlo agresivni i nasilni, a na njihovim okupljanjima ne može proći bez incidenta, piše Dnevni avaz, a prenosi Direktno.hr.

 

 

Odgovori

Skip to content