STIPE ŽUNIĆ ISPISAO POVIJEST HRVATSKE ATLETIKE To još nije uspjelo nijednom našem atletičaru: Sjajni Zadranin emotivno proslavio uspjeh karijere

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Stipe Žunić postao je prvi hrvatski atletičar koji je osvojio medalju na atletskom svjetskom prvenstvu na otvorenom, čime se pridružio Blanki Vlašić i Sandri Perković, do sada jedinim osvajačicama svjetskih odličja za Hrvatsku.

Poslije silnih četvrtih i petih mjesta stigla je medalja i to sasvim zaslužena medalja, kazao je osvajač bronačnog odličja u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu Stipe Žunić.

Hrvatski rekorder u bacanju kugle 26-godišnji Zadranin Stipe Žunić hicem od 21,46 metara osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Londonu te tako postao prvim hrvatskim atletičarom koji se popeo na pobjedničko postolje na svjetskim atletskim prvenstvima na otvorenom, a naslov svjetskog prvaka osvojio Novozelanđanin Tom Walsh (22,03 m). Žunić je hitac za medalju, samo dva centimetra kraći od svog hrvatskog rekorda, izveo u drugoj seriji.

“Tek sada mi se smiruju osjećaju, ali baš se osjećam nevjerojatno. Toliko je ljudi bilo na stadionu i nekim od bacača možda je i smetao taj pritisak, ali meni ne, ja sam ga odlično iskoristio. Odmah na početku sam krenuo jako, u drugoj seriji sam bacio 21.46, dva centimetra kraće od državnog rekorda, i taj moj hitac kao da je uveo neku ozbiljnost i nervozu među ostale bacače. Žao mi je jer mislim da sam ovdje pokazao da mogu baciti i 22 metra i šteta onog prijestupa jer je hitac bio jako dalek”, kazao je Žunić, koji je prilikom zadnjeg hica otrčao za bačenom kuglom, spustio se na zemlju i emotivno proslavio medalju.

“Tad sam znao da sam uzeo medalju. Jednostavno je bilo previše emocija, ponijelo me. Ovdje sam ipak došao kao tek 13. po rezultatu i cilj je bio ući u finale, a medalju sam samo sanjao. Iskreno, očekivao sam da ću medalju prije osvojit na Europskom prvenstvu, a ne tu, među ovim divovima”, kazao je Žunić.

Inače, predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je Žuniću, osvajaču brončane medalje na velikom uspjehu.

“Bravo Stipe!

čestitam Vam na osvajanju brončane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu. Vjerujem da je bronca na Vašem prvom svjetskom prvenstvu samo početak sjajne liste odličja u nastavku Vaše karijere.U ime Vlade i osobno želim Vam puno sreće i sportskih uspjeha”, stoji u brzojavu premijera Plenkovića.

Sve hrvatske medalje na atletskim svjetskim prvenstvima na otvorenom

2007. Osaka

Blanka Vlašić zlatna u skoku u vis

2009. Berlin

Blanka Vlašić zlatna u skoku u vis

2011. Daegu

Blanka Vlašić srebrna u skoku u vis

2013. Moskva

Sandra Perković zlatna u bacanju diska

2015. Peking

Sandra Perković srebrna u bacanju diska

2017. London

Stipe Žunić brončani u bacanju kugle

Izvor: Hina/Sportske novosti

Odgovori

Skip to content