Pismo biskupa Košića povodom referenduma o braku 1. prosinca 2013.

Prenosimo pismo biskupa Košića, glede REFERENDUMA O BRAKU 1. PROSINCA 2013., samostanima i župama u sisačkoj biskupiji, od 11. studenog 2013. prenosimo.

 

{jathumbnail off}Poštovani,

Na svim nedjeljnim misama s narodom svih ovih nedjelja koje su pred nama obavijestite vjernike da će se 1. prosinca ove godine održati važan referendum o braku, te ih potaknite da U ŠTO VEĆEM BROJU IZAĐU NA BIRALIŠTA i na referendumsko pitanje: „Jeste li zato da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“ zaokruže odgovor ZA.

Brak kao zajednica žene i muškarca najbolje je mjesto za primanje i podizanje djece, osnova obitelji koja je temeljna jedinica svakog društva. To je u skladu s Božjom voljom, i ne samo da nije u suprotnosti s našom vjerom, nego to upravo naša kršćanska vjera jasno zahtjeva!

Radi se o referendumu koji je od izuzetne važnosti za Hrvatsku, što pokazuje i neviđena hajka u medijima, u koju su se na žalost uključili i mnogi od političara koji imaju poziciju moći koju koriste za kampanju protiv referenduma. Ne podlegnite pritisku onih koji ne vole život ni čovjeka ni Boga te iskrivljuju činjenice i smisao ovog referenduma.

Premda je velik broj – gotovo 750 tisuća – stavilo potpis tražeći da se referendum održi, time još nije stvar riješena. Tek izlaskom na referendum i izričitim opredjeljenjem Za, izvojevat ćemo zaštitu za brak i obitelj u našoj Domovini.

Pokažimo svoju odgovornost, iziđimo na referendum i glasajmo Za jer time ćemo zaštititi najslabije u našem društvu, a to su djeca koja trebaju zdravu obitelj za svoje odrastanje, a ona se temelji na braku koji je po Božjoj volji naravna zajednica muškarca i žene.

S poštovanjem vas pozdravljam i zazivam na vas i osobito na sve naše obitelji Božji blagoslov!

Mons. Vlado Košić, biskup sisački/croative.net

Odgovori

Skip to content