Herojski čin Roberta Kovača o kojem pišu njemački mediji

Bivši reprezentativni obrambeni igrač hrvatske nogometne reprezentacije, Robert Kovač, istaknuo se herojskim činom. Naime, Kovač je primijetio kako pljačkaš otima novac umirovljeniku, nije oklijevao već je istrčao iz restorana te je krenuo za razbojnikom koji nije imao nikakve šanse, već poslije nekoliko metara bivši hrvatski reprezentativac ga je sustigao te ga je sapleo i zaustavio ga u naumu da pobjegne s plijenom.

“Vidi se da je gospodin utreniran”, rekao je nakon svega njemački policajac okupljenim novinarima dok je privodio lopova zahvaljujući bivšem obrambenim igraču hrvatske reprezentacije koji je očito i dalje u izvrsnoj formi, što nikoga ne čudi budući da je Kovač godinama lovio najbolje napadače svijeta koji se pored njega nisu naigrali. Robert Kovač danas je pomoćnik bratu Niki Kovaču, bivšem kapetanu Vatrenih te bivšem izborniku hrvatske nogometne reprezentacije, na klupi Eintrachta.

robert_kovac
Nakon herojskog čina Roberta Kovača priča se brzo proširila njemačkim medijima koji zaista slave Hrvata i njegov potez, incident je potvrdio i glasnogovornik Bundeslige, u kojoj je Eintracht na 11. mjestu, donedavno je izgledao da bi se braća Kovača zajedno sa svojim klubom mogle izboriti europske kupove.

kovac_robert11
Spomenimo kako je Kovač izašao na večeru u ponedjeljak u restoran u Frankfurtu, u blizini je banka iz koje je pred sam kraj radnog vremena izašao 72-godišnji umirovljenik, lopov ga je pričekao, srušio i oteo mu novac, a onda nije imao sreće, susreo se s Nikom Kovačem kome nije bio posebni problem uhvatiti čak 15 godina mlađeg razbojnika. Kovač je na lopova startao na način na koji je to i činio na nogometnom travnjaku, a da za to nije dobio ni javnu opomenu.

Sve se odigralo u četvrti Westend u Frankfurtu, čuo je vapaje za pomoć i onda je reagirao.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content