LINČ INTELEKTUALCA Žele ograničiti slobodu govora: Militantni sekularisti napadaju Popova!

Još jednom militantni sekularisti napadaju i ovoga puta napad je usmjeren prema istaknutom konzervativcu dr. Luki Popovu koji često svojim istupima u kojima se bori za pravo na život izaziva histeriju kod neistomišljenika. Ovoga puta grupa nezadovoljnih građana pokrenula je online peticiju kojom od Uprave HRT-a traže da se pod hitno raskine ugovor o suradnji s Popovom za sudjelovanje u emisiji Peti dan u ulozi komentatora društvenih zbivanja.

Smeta im što je Luka Popov u emisiji Peti dan, emitiranoj 5. svibnja u sklopu teme ‘Različitost’, koju je sam predložio kao moderator, stao u obranu svećenika koji je htio dječaka s Downovim sindromom odvojeno pričestiti. Inače, mediji su 29. i 30. travnja prenosili vijest da svećenik iz Gradišta ne želi pričestiti dječaka s posebnim potrebama. Međutim, župnik Alojzije Asić je Adama Kadića samo htio odvojeno pričestiti, jer dječak već na probi za primanje prve pričesti nije htio primiti hostiju pa se župnik uplašio da će biti problema na samom danu primanja pričesti.

Luka Popov kao redovni kolumnist portala Direktno sve je detaljno opisao u svom tekstu pod nazivom “Slučaj malog Adama pokazao licemjerje moralnih profitera” objavljenom u nedjelju, 7. svibnja. Popov “u sridu” pogađa razvoj cijele situaciju i poantira kako “moralni profiteri napadaju Katoličku crkvu zbog manjka empatije prema malom Adamu, a prešućuju činjenicu da se mali Adam u zemljama u kojima je Katolička crkva izgubila utjecaj (poput Islanda ili Švedske) nikada ne bi ni rodio, već bi bio brutalno ubijen u najranjivijoj fazi svog razvoja”.

Popov je vidjevši naslov tjedan dana prije, u subotu, 29. travnja, “Skandal u Gradištu: svećenik ne dopušta djeci s poteškoćama u razvoju da prime prvu pričest!” objavio Tweet: “A zamislite ovakav naslov: ‘Skandal u Hrvatskom autoklubu: instruktor vožnje ne dozvoljava slijepim osobama da…'” Za taj ga je Tweet u emisiji Peti dan pitao Boris Jokić stoji li iza njega, na što je Popov odgovorio da stoji iza svega što napiše. Popov je tada već dao naslutiti da se iza naslova krije pripremljen napad na svećenika.

Naime, toga istoga vikenda održan je Susret katoličke mladeži u Vukovaru u kojem se okupilo 30.000 mladih, a tu je vijest objavilo nekolicina medija dok je portal Direktno prenosio sva događanja sa susreta mladeži. I naš komentator zaključuje u objavljenoj kolumni: “Veličanstven događaj, popraćen općom medijskom šutnjom: fućkaš vijest u kojoj se nikoga ne linčuje”.

Ovoga puta linčuje se Luku Popova za izražavanje vlastitog mišljenja i želi ga se maknuti s HRT-a, objasnio je u razgovoru za portal Direktno konzervativac i naš kolumnist Vice Batarelo.

“Ti tolerantni građani, upravo žele Popova maknuti s HRT-a i zabraniti mu slobodu govora. Riječ je o militantnim sekularistima koji linčuju javnog intelektualca koji se usudio reći svoje mišljenje”, istaknuo je Batarelo.

Grupa građana proziva ga za javno propagiranje diskriminacije i segregacije djece s Downovim sindromom na javnoj televiziji te za vrijeđanje osjećaja svih kršćana u društvu, kako kažu, “teško iskrivljujući temeljno učenje Isusa Krista: ‘Što god učiniste jednom od ove moje najmanje brace, meni učiniste!’ (MT 25, 45)”.

Peticiju “Otkaz ugovora Luki Popovu u emisiji Peti dan” u cijelosti pročitajte ovdje.

Peticiju u kojoj se poziva na podupiranje slobode govora i Luke Popova možete pronaći ovdje.

Batarelo je u razgovoru za naš portal istaknuo kako su Popova svojim potpisom podržali Davor Huić, Siniša Kovačić i Nino Raspudić.

“Očekujemo veliku podršku Luki Popovu i velik broj potpisnika”, ustvrdio je Vice Batarelo.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content