Dario Šimić talijanskim medijima: Planiram se kandidirati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

Proslavljeni hrvatski nogometaš Dario Šimić otkrio je u intervjuu za Gazzettu dello Sport da se planira kandidirati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

“Prije osnivanja Nogometnog sindikata nije bilo nikakve zaštite za nogometaše u Hrvatskoj. Prije šest godina sam osnovao Sindikat, studirao sam i sportski menadžment na Sveučilištu Bocconi u Milanu, a u budućnosti se planiram kandidirati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza”, rekao je Šimić.

Neke stvari je već najavio u intervjuu za službenu stranicu Prve HNL.

Stiže jesen, s njom i komplicirane vremenske okolnosti, podrazumijevaju se natopljena, raskvašena igrališta?

“Na to upozoravam godinama, tvrdeći da nam nisu primarni kampovi već tereni. Travnjaci na kojima se neprestano igra. Nekidan je „ono“ u Zaprešiću bilo na rubu neregularnosti, opasno po zdravlje. Kako li će tek biti za mjesec-dva, kad zaredaju kišni dani…? Kvalitetna igrališta nužna su svim klubovima Prve, Druge i Treće lige, bez njih nema nogometa, kamoli napretka”, rekao je.

Sjajno je što će HNS uskoro prionuti sanaciji prvoligaških terena u suradnji s klubovima i lokalnim samoupravama, nadamo se pomacima korak po korak. Zasigurno je u toj domeni aktivan i Nogometni sindikat?

“Naravno. Stanje s najvažnijim dijelom infrastrukture sve je gore. To se vidi, to dolazi do izražaja. To doista smeta. Puno i često surađujemo s HNS-om glede svih aspekata, svakako i u vezi sa statusom igrača. Treba pohvaliti relacije s Vladom Ivetom i Nikolom Badovincem. Činimo sve da se izbjegne opća i bilo čija kriza”, dodao je.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content