NINO RASPUDIĆ O RTL-SUČELJAVANJU

Pobjednica ove runde je Kolinda, a TV sučeljavanja će biti presudna

Iako se aktualni predsjednik kasnije “dizao” konačni rezultat je ostao na strani protukandidatkinje. Josipović je djelovao umorno i bez energije, a Kolinda odlučno, ocijenio je za direktno.hr Raspudić

Zaoštrena i agresivnija retorika obilježila je prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata na programu RTL-a u drugom krugu izbora.

Više od devedeset minuta dug duel u kojem je Kolindu Grabar Kitarović i Ivu Josipovića ispitivao voditelj Igor Bobić, za portal Direktno komentirao je profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Mostaru Nino Raspudić.

Prema njegovom mišljenju sučeljavanje je bilo puno ozbiljnije i sadržajnije od svih prethodnih. Kao pobjednicu „ove runde“ vidi Kolindu Grabar Kitarović.

“Djelovala je energičnije i odlučnije. Ivo Josipović je djelovao umorno i bez energije, pogotovo prvih dvadesetak minuta. Iako se kasnije “dizao” konačni rezultat je ostao na strani protukandidatkinje”, komentirao je Raspudić.

Prema njegovom mišljenju ovakav način predstavljanja programa i odgovarajuće argumentiranje predsjedničkih kandidata imat će veliki značaj, štoviše – presudan.

“Budući da je utrka krajnje izjednačena, te da je terenskim radom vjerojatno već u prvom krugu napravljeno sve što se moglo, smatram da će upravo tv-sučeljavanja biti presudna za konačnu pobjedu”, rekao je Raspudić.

Istaknuo je kako su pitanja voditelja bila primjerenija nego na prvim sučeljavanja te su se ticala više predsjedničkih ovlasti, a manje pitanja osobnosti ili bizarnosti „kao što se to moglo vidjeti na sramotno vođenom sučeljavanju na javnoj televiziji”.

Ponovio je kako bi kandidatima postavio pitanje koje je već i ranije iznio u medijima kao i uvodnoj emisiji RTL- Duela.

“Pitao bih ih kako komentiraju izvješća američke ambasade u Zagrebu slana u Washington, koja su procurila na Wikileaksu, a iz kojih je razvidno da su 2009. tadašnji Glavni državni odvjetnik Bajić i ravnatelj Uskoka Bajić podnosili izvješća toj stranoj ambasadi o istragama u koje su u tijeku, pa čak i pokazivali tajne dokumente”, rekao je Raspudić.
Autor: Petra Rajković/direktno.hr

 

Odgovori

Skip to content