D. Domazet-Lošo: Predstavljanje knjige-«Domovinski rat 1991.-1995. – strateški pogled»

POZIVNICA

Poštovani(a),

 Čast nam je pozvati Vas na promociju knjige

«Domovinski rat 1991.-1995. – strateški pogled»

 autora admirala Davora Domazet-Loše

Knjiga je napisana povodom petnaeste obljetnice oslobodilačke operacije «Oluja» i predstavlja cjeloviti prikaz i sveobuhvatno tumačenje rata na području bivše Jugoslavije, a takvih knjiga nažalost nema u Hrvatskoj.

Naime, u knjizi koja će biti predstavljena opisani su svi relevantni događaji, procesi, pregovori i operacije na ‘velikom ratištu’, to jest na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine i koji se promatraju u kontekstu svjetske političke scene. Knjiga je namijenjena svima koji uistinu žele upoznati pozadinu jugoslavenske upravljane krize, glavne njezine protagoniste i njihove uloge, bilo da je riječ o srpskim, hrvatskim, muslimanskim ili međunarodnim pojedincima i institucijama, ili njihovim državama.

Problematici je pristupljeno sa stručnoga, znanstvenoga, i povijesnoga stajališta. Izvori na kojima je pisana knjiga pretežito su srpski, britanski, američki i obavještajni, a tek djelomično hrvatski, što knjizi daje posebnu specifičnu težinu.

Knjigu će u multimedijskom iskazu predstaviti sam autor u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, dana 29. rujna 2011., četvrtak, u 19 sati.

Radujemo se vašem dolasku!

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content