Ivica Kostelić: Sljeme je moja utrka broj 1

Početkom siječnja Zagreb i Sljeme ponovno će ugostiti najbolje svjetske skijašice i skijaše. Osmi Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” održat će se 3. i 5. siječnja 2012. na Sljemenu, a uz svjetsku skijašku elitu okupit će i značajan broj predstavnika domaćih i stranih medija te mnogobrojne gledatelje. Start prve vožnje ženskog slaloma je u utorak, 3. siječnja u 15:00 sati, a druge vožnje u 18:00 sati. Prva vožnja muškog slaloma počinje u četvrtak, 5. siječnja u 14:30, dok je druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša u 17:30 sati.

Ukupno 70-ak natjecateljica i isto toliko natjecatelja vozit će ponovno noćne utrke, što dodatno pridonosi atraktivnosti sljemenskih utrka. Skijašice i skijaši dolaze iz 28 zemalja s četiriju kontinenata, a u Zagrebu ih prati više od 400 članova ekipa. Visina nagradnog fonda iznosi 120.000 eura, kao i 2011. godine, a nagrade su ponovno jednake u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najbolji hrvatski reprezentativac Ivica Kostelić nakon jučerašnje sjajne pobjede u Flachau o nastupu na Sljemenu kaže:

“Sljeme je i dalje broj jedan utrka u mom skijaškom kalendaru. To je ujedno jedna od najbolje organiziranih utrka u Svjetskom kupu, a neponovljivoj atmosferi važan doprinos daju navijači koji podižu temperaturu na skijalištu do usijanja. Pozivam sve da i ove godine dođu na Sljeme te prate i žensku i mušku utrku – Vip Snow Queen Trophy se ne smije propustiti!”.

Vremenska prognoza ide na ruku organizatorima

Pripreme za Vip Snow Queen Trophy teku prema planu, izvjestio je Vedran Pavlek, direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija i organizacijskog odbora ove utrke.

“Prognoza nam ide na ruku, staza je već spremna, završavaju se posljednji organizacijski detalji, a Ivičini sjajni rezultati dodatni su magnet i poziv za gledatelje. Siguran sam da će navijači u velikom broju doći uživo vidjeti na “domaćem” brdu najboljeg svjetskog slalomaša, ali i ostale najbolje svjetske slalomašice i slalomaše, a mi kao organizatori ćemo ponovno napraviti sve kako bi svi posjetitelji i sudionici osmog Vip Snow Queen Trophyja iskreno uživali kao i prethodnih godina”, naglašava Pavlek.

Vremenski uvjeti se poboljšavaju, snijeg i zahlađenje pogoduju održavanju natjecanja. Od proteklog vikenda Sljeme je u snijegu i radovi na svim lokacijama na kojima će se održavati Vip Snow Queen Trophy 2012. i popratne manifestacije napreduju prema planu i predviđenom dinamikom. Uz dvadesetak centimetara prirodnog snijega zasnježenje sljemenskog Crvenog spusta koje je započelo prošle subote je pri kraju. U nadolazećem razdoblju očekuju se temperature pogodne za nastavak zasnježenja s kojim će se nastaviti sve do 26.12. zbog sigurnosti i stvaranja dovoljnih količina snijega u pričuvu, a u tjednu između Božića i Nove godine započet će radovi učvršćivanja snijega i preparacije staze.

Ulaznice u prodaji, na Sljeme vlakom jeftinije

Ulaznice za sljemenski spektakl su u prodaji u odabranim Vip centrima, poslovnicama Generalturista te putem on line sustava www.ulaznice.hr . Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 60 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 25 kuna. Ulaznice za mušku utrku dostupne su po cijeni od 100 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 40 kuna. Paket ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi 120 kuna, dok cijena paketa ulaznica za djecu od 7 do 15 godina iznosi 50 kuna.

Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan oba dana.

Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma, u cijeni svih vrsta ulaznica uključeni su prijevoz, koncerti domaćih izvođača na Krumpirištu, zabavne i nagradne igre sponzora, te besplatna hrana i piće. S kupljenom ulaznicom za Vip Snow Queen Trophy 2012. može se ostvariti i popust od 40 % na karte u svim vlakovima Hrvatskih željeznica.

Janica, Ana i Nika i ove godine u humanitarnoj akciji za bolnicu u Gornjoj Bistri

Humanitarna akcija “Snježne kraljice” Janice Kostelić nastavlja se i povodom osmog Vip Snow Queen Trophyja. Tako će Janica, uz Niku Fleiss i Anu Jelušić, 24. prosinca na Cvjetnom trgu prodavati karte za sljemenski spektakl. Svi zaljubljenici u skijanje potpisane karte mogu kupiti i sa skijašicama se družiti od 12 do 14 sati, a prihod od prodanih ulaznica je namijenjen Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Nika i Ana preuzet će još neke važne uloge u organizaciji sljemenskih utrka.

Ana, koja ovu skijašku sezonu pauzira zbog zdravstvenih problema, će biti predvozačica s kamerom u muškoj utrci dok će Nika isti zadatak imati u ženskoj utrci. Također, Hrvatski skijaški savez dogovorio je ove godine suradnju s Hrvatskim školskim športskim savezom u čijoj organizaciji na sljemenske utrke dolaze najuspješniji sportski osnovnoškolski i srednjoškolski kolektivi.

Pokrenut je i volonterski program u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb pa će se odabrani volonteri pridružiti organizaciji za vrijeme održavanja slalomskih utrka na Sljemenu i u Stubičkim toplicama. Time će se osigurati dodatna vrijednost za posjetitelje, a mladim ljudima pružiti prilika za razvijanje komunikacijskih vještina, rad s djecom i uživanje u vrhunskom sportu.

M.P.

Odgovori

HUB - Hrvatska udruga Benedikt
Skip to content