Matija Babić priklanja se Mesiću?

IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC
Antu Paradžika, Blaža Kraljevića, Miru Barešića i Ludviga Pavlovića usmrtile su ubojice hrvatskog predsjednika. Matiju Babića likvidirat će osobno hrvatski predsjednik. Babić se u svome nastupu u emisiji Nedjeljom u 2 na HTV zamjerio najmoćnijim ljudima u RH.

Pokazalo se da Ivo Josipović obilazi logore i grobnice zbog Wagnera! “Ako narod za nekog misli da je fantastičan, znači da najvjerojatnije imamo problem” – reče nam vlasnik portala Index.hr Matija Babić u Nu2 Aleksandra Stankovića. Babić je godinama trpio gudačke torture današnjeg hrvatskog predsjednika i tako ozbiljno pokvario svoj sluh za normalnu glazbu i normalan život. Zamislim kuruznog Davida Carusa kako se nakrivljene glave naginje nad tijelom pokojnog Babića. Nema ulazne rane – konstatira piskutava Emily Procter. Iz oba uha nesretnika curi krv! Caruso se pobjedonosno ceri. Wagner! – zaključuje. Ili je netko mučio nesretnika sa svojom gudačkom gangom?

Surovi rat u vrhu RH

Zaoštravaju se sukobi na “našoj” estradi. U domeni vanjskih poslova konkuriraju Vesna Pusić, Ivo Josipović i Stipe Mesić. Zvonimir Despot tvrdi da je otraga Budimir Lončar. Ali, Josipović je ušao u direktan sukob s Mesićem! Zoran Milanović ima zadaću srušiti socijalnu državu, pa mu prisjeda Josipović, koji se najedanput zauzima za radništvo i seljake, nakon što je o njima šutio pune dvije godine. Mnogi su radnici završili na ulici, mnogi su radili bez plaće, mnoge su firme izbjegle plaćanje poreza, a Josipović o tome niti da zine. Kao, tajne službe nisu imale pojma da se nešto takvo događa.

Nakon povratka iz Jeruzalema, Josipović traži povrat mirovine pokojnim Židovima. Riječ je o vilama i posjedima koje je prigrabila Partija, pa je Milanović ostao zbunjen. Primjerice, židovski grob 17 u redu 4, polje 46 dobit će dodatnu kamenu pločicu s natpisom: Josef Vasifilovič, ruski Židov, vlasnik vile u Zagrebu, Maksimirska ulica bb. Tko će platiti sve te pločice? Nije vrag da će imovinu pokojnih Židova u RH preuzeti hrvatska ili zagrebačka Židovska zajednica. Zamislite, negdje u svijetu umre neki Hrvat bez nasljednika, a njegovu imovinu preuzme neka hrvatska zajednica. Malo morgen! Mladen Bajić i Nino Pavić sondirali su teren Josipoviću i Milanoviću. Prije tri godine izvršen je udar na sustav oglašavanja pod kontrolom Ive Sanadera, što je odgovaralo i Ivici Todoriću koji kontrolira sve privredne i društvene odnose u RH. Agrokor se oslanjao na trgovačku mrežu Konzuma i tako se osigurao, preuzeo je Tisak, preuzeo je brojne proizvodne pogone, neke od njih vratio u život, a preko Željka Rohatinskog ima određen utjecaj na monetarnu politiku i poslovne banke.

Josipović podržava jugoslavenske strukture u RH, ali Mesić u tome smislu ima iskusniju i djelotvorniju ekipu, pa ako su s njim još uvijek Lončar, Manolić i Perković, bit će cirkusa. Josipović može preživjeti rat samo ako dobije podršku Todorića. Smradaner je u pržunu, ali je iz pržuna izašao Hrvoje Petrač, što ima određenu simboličku težinu. Kome će se Petrač prikloniti? Može li izloženi Matija Babić računati na zatvorsku zaštitu Hrvoja Petrača? Uglađeni kriminalci dotukli su Hrvatsku, branitelji su razbijeni i nemoćni, pa se čini da nas može spasiti samo klasično podzemlje. Neki prikriveni domoljub, koji će u ovom neravnopravnom okršaju stati uz Babića.

HDS, ZAMP, ACTA, Emporion i Josipović

Zaprepašteni smo koliko Josipović prilagođava svoje poteze nekim interesnim skupinama. Zašto je ACTA dobila njegovu punu podršku? To je naljutilo sve nas koji koristimo internet. To je zasigurno izazvalo reakciju nekih vlasnika portala. Josipović je zaboravio da ga je Index.hr podržao protiv Milana Bandića. Dakle, možda je Don Kihot alias Matija Babić krenuo u pohod protiv Josipovića zbog njegove namjere da ograniči neke internetske slobode. Babić je skinuo masku Anonymousa. Tvrdi da tvrtka Emporion služi pranju novca. Emporion ubire naknade za ZAMP (Zaštita autorskih muzičkih prava), a vlasnik te firme je Josipovićev prijatelj Marko Vojković!

Jedan od utemeljitelja ZAMP-a je Ivo Josipović! ZAMP je isplatio Emporionu 16,7 milijuna kuna za administrativne usluge i pomoćne poslove! Prema pisanju Indexa, Porezna uprava utvrdila je kako postoji osnovana sumnja da je HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) preko ZAMP-a prenio sve poslove kolektivnog ostvarivanja autorskih i srodnih prava na privatnu tvrtku Emporion, što je suprotno Zakonu o autorskim i srodnim pravima. Za razdoblje od siječnja do studenog 2004. godine na 11 zasebnih računa Emporion je fakturirao 29,3 milijuna kuna na temelju potpisanog ugovora sa ZAMP-om. Porezna uprava pronašla je i račun od 1,5 milijuna kuna za prosinac 2004. godine, utemeljen na Ugovoru o poslovno-tehničkoj suradnji. Sporan je i račun od 2,4 milijuna kuna na ime “razlike naknade”, kao i 300 tisuća kuna za kompjutersku opremu i informatičke usluge. Babić je u Nu2 spomenuo pronevjeru oca Ivice Todorića iz 1971. godine – “ukrao je šest milijuna maraka iz Agro kombinata”. Navikli smo gledati Ivicu Todorića kao uspješnog i spretnog poduzetnika koji se probio kao cvjećar. Dakle, bilo je tu i korova.

Sam protiv svih

Kao da se Babić priklanja Mesiću? Babić priznaje da je prije izbora tri puta objedovao sa Zoranom Milanovićem, na nagovor Gordana Malića, koji slovi kao igrač Nine Pavića. Tko tu koga? Babić reče da se više neće nalaziti s Milanovićem, jer nije ispunio njegova očekivanja – dolaskom SDP-a na vlast situacija u zemlji nije se popravila. Babić je prozvao Todorića, Josipovića, Bajića, Pavića i Pusićku, pa sam očekivao da će pokušati preživjeti uz Milanovića, ali na kraju ide sam protiv svih. Koliko mu u ovoj situaciji može pomoći Stipe Mesić, kojemu Babić nudi novi pohod protiv križeva, iako obojici u postojećem odnosu snaga može pomoći samo dragi Bog. Babić je razočaran činjenicom da Vlada neće revidirati ugovore sa Svetom Stolicom, koji nam uzimaju iz proračuna oko 270 milijuna kuna.

Babić tvrdi da Hrvatskom upravlja Ivica Todorić i nedodirljiva trojka: Ivo Josipović, Mladen Bajić i Nino Pavić. Josipović stoji iza Bajića, Bajić štiti Pavića u slučajevima Kamensko i Slobodna Dalmacija, a Bajića i Josipovića hvale izdanja EPH. Babića je razočaralo ponašanje Vesne Pusić glede slučaja Ferenčak, a možda Milanoviću ne odgovara što se Pusićka zalijepila za Josipovića prilikom njegove posjete Izraelu. Tko će na konto mrtvih Židova dobiti vilu u Maksimirskoj? Babića ljuti činjenica da je Ivo Josipović nedodirljiv u hrvatskim medijima, iako, prema njegovom mišljenju, postoje indicije da je sudjelovao u nekim aferama. Babić je pokazao fotografiju Pavića i Sanadera u prilično bliskoj atmosferi, na jahti Malo vitra. Možete li zamisliti Zorana Milanovića, Stipu Mesića i Matiju Babića kao glavne ustaše u RH? Iskreno, šokiran sam!

tvrtkodolic.bloger.hr/

Odgovori

Skip to content