Održava se sastanak kontroverzne skupine Bilderberg, ispred hotela ih dočekali prosvjednici

Oko 150 pripadnika globalne elite okupilo se u malom gradiću Chantilly (savezna država Virginia, SAD) u hotelu Virginia Marriott. Jučer je na toj lokaciji otpočeo sastanak kontroverzne skupine Bilderberg. Ispred hotela su ih dočekali prosvjednici koji se protiv održavanju tajnovite skupine, prenosi RT.

Spekulira se kako se na Bilderberg okupljanjima svake godine nalaze najutjecajniji svjetski državnici, poduzetnici, bankari i ostala elita. Kritičari ovog skupa navode kako će na aktualnom sastanku glavna tema biti “koga odabrati za novog predsjednika SAD-a, Obamu ili Romneya”.

“Na tom sastanku određuju se politike, ovo je jedan od najvažnijih sastanaka globalne elite”, rekao je za RT poznati radio voditelj Alex Jones koji je jedan od vodećih kritičara skupine Bilderberg. Jones se nalazi na terenu sa svojom ekipom novinara u Chantilliju – navodi kako im je glavni zadatak saznati popis uzvanika na ovogodišnjem sastanku.

Očekuje se kako će se na sastanku pojaviti imena kao što su Henry A. Kissinger i David Rockefeller. Prošle godine na Bilderberg sastanak došli su Eric Schmidt – glavni direktor Google-a, Jean-Claude Trichet – predsjednik Europske Centralne Banke, Robert B. Zoellick – predsjednik Svjetske Banke, Giorgos Papakonstantinou – bivši grčki ministar financija, nizozemska kraljica Beatrix i drugi.

Svi koji su se nalazili u hotelu Virginia Marriott, preseljeni su na drugu lokaciju, a rezervacije za druge goste su poništene – za vrijeme trajanja sastanka skupine Bilderberg, u hotelu će biti samo – uzvanici skupine Bilderberg.
Tajnovita organizacija Bilderberg sastaje se svake godine od osnutka 1954.

{youtube}KFzpin-36oc{/youtube}

VIDEO: reportaža RT-a

Odgovori

Skip to content