Novi protokoli majstora kaosa

NOVI PROTOKOLI MAJSTORA KAOSA

Dragi Hrvati i Hrvatice, dobro došli u zonu sumraka! Prorok Izaija reče; ”Ovo je post koji mi je po volji, riječ je Jahve Gospoda: kidati okove nepravedne, razvezivati spone jarmene, puštati na slobodu potlačene, slomiti sve jarmove; podijeliti kruh svoj s gladnima, uvesti pod krov svoj beskućnike, odjenuti onog koga vidiš gola i ne kriti se od onog tko je tvoje krvi” (Iz 58,6-7).


Umjesto toga, naša nas Vlada poziva da ”stegnemo remen” kako bi ugojili bankare, zadovoljili kolonizatore i u dužnički jaram upregnuli sirote građane. Što je najžalosnije, takvu praksu neki nazivaju nazivaju ”novom pravednošću”. Zar je ”pravedno” da Srpsko nacionalno vijeće dobije 25 milijuna kuna iz proračuna, a za ispucala slavonska polja Vlada nema novca iz intervencijskog fonda? Zar je ”pravedno” ne oporezivati banke u zemlji u kojoj svakim danom netko izgubi radno mjesto, nego udarati novim porezima po standardu osiromašene hrvatske obitelji? Zar je tako teško slijediti islandski primjer i otpisati javni dug? Zar je tako teško slijediti primjer nobelovca Yunusa koji je krizu u Bangladešu riješio osnivanjem banke za siromašne?
Znam da vas zanima što će sutra biti. Hoćete li se zaposliti, biti zdravi i uspješni? Hoće li vaša djeca biti dobro ili će ih čekati još jedna kalvarija u ovoj dolini suza? Ostavite se tarot karata, gatara i sanjarica. Ne slušajte savjete vračara i obećanja pokvarenih političara. Budućnost kakvu nam spremaju globalni majstori kaosa gora je od najjezivije noćne more. Ali tako mora biti, jer čovjek vazda bježi od istine, radikalnih promjena i borbe protiv zla. ”Pokora, pokora, pokora”, vikao je anđeo u Fatimi. Tko ga je poslušao? Jahači smrti zato po treći put srljaju na vrata obezglavljene Europe. Kakvo dobro može očekivati narod koji se klanja bankarskoj mafiji, štiti agresore i lopove, donosi nehumane zakone i oglušuje se na zahtjeve sindikata, radnika i seljaka? Da je povijest učiteljica života, sigurno bi današnje generacije ponešto i naučile. Hrvatska će zato proći još jednu Golgotu, ali je ovaj put na križ neće odvesti strani agresori nego će je razapeti korumpirana elita domaćih izdajnika, poltrona i beskičmenjaka. Kolonizatori su uvijek znali što hoće. Njima se ne treba čuditi, jer nikad nisu ni skrivali svoje namjere. Nije problem u njima nego u onima koji ne znaju Bruxellesu i SAD-u reći ”Ne”. To je tzv. oportunistički odgoj kojim roditelji uče svoju djecu. Fraze poput ”ne budi crna ovca”, ”šuti i radi”, naslijeđene su od bivšeg totalitarnog sustava koji je kmetski mentalitet učinio jedino poželjnim društvenim kodeksom ponašanja. Filozofija nezamjeranja vodi u poltronstvo, neiskrenost i korupciju. Znaju to i globalni majstori kaosa, pa su smislili novi plan koji se naziva ”kriza sa dvostrukim dnom”. Sve što nas čeka u budućnosti (ako im to pođe za rukom) jasno piše u knjizi Jacquesa Attalija ”Kratka povijest budućnosti” (Meandar, 2007.). Razmišljanja Jacquesa Attalija, savjetnika  bivšeg francuskog predsjednika Francoisa Mitterranda i visokorangiranog zidara tehnokracije otkrivaju globalističke planove porobljavanja svijeta.

»Oko 2050. godine, pod teretom tržišnih zahtjeva i zahvaljujući novim tehnološkim sredstvima, svjetski će se poredak ujediniti u globalno tržište bez država. Doći će do onoga što nazivam hipercarstvom, koje će najprije razgraditi javne službe, zatim demokraciju, a naposljetku i države, pa čak i nacije…. Tako će početi prva faza budućnosti. Zatim će uslijediti, kao što ćemo vidjeti, niz izrazito nasilnih ratova koji će dovesti svijet u hipersukob. Naposljetku, nakon propasti hipercarstva i neuspjeha hipersukoba nove će vrijednosti dovesti do novoga uravnoteženja demokracije i tržišta na svjetskoj razini, odnosno do svjetske hiperdemokracije.« (str. 176)

Svijet kakvim ga Attali vidi bit će policentričan. Javni sektor u potpunosti će prijeći u privatne ruke. Doći će do privatizacije školstva, zdravstva, javne uprave, policije, sudstva, vojske. Državi će se sve oduzeti, a svaka djelatnost i institucija će se komercijalizirati. Ključne riječe akvarijanske ere su hipernadzor i samonadzor. ”Poduzeća će kažnjavati pušače, pijance, gojazne, besposlene, nezaštićene, agresivne, neoprezne, nespretne, rastresene i rastrošne. Neznanje, izloženost riziku, rastrošnost, ranjivost smatrat će se bolestima.” Nove tehnologije će omogućiti da se sve zna o podrijetlu proizvoda i kretanju ljudi, što će također, u daljnjoj budućnosti, imati važnu vojnu primjenu. Više ništa neće biti skriveno.  Svi će znati sve o svima i to će dovesti do sve veće tolerancije na nasilje, smanjenje osjećaja krivnje i vlastite odgovornosti. Nitko više neće imati osjećaj grižnje savjesti, predviđa Attali. Svoje ponašanje i zdravstveno stanje ćemo moći regulirati samonadzornicima (mikročipovima). Mikročipovi će kontrolirati naše kognitivne sposobnosti i primanje informacija. Neće se dozvoliti da itko iskače iz prosjeka. Sve nas to neodoljivo podsjeća na distopijski roman Aldousa Huxleyja ”Vrli novi svijet”. Attali, baš kao i Huxley predviđa reproduktivno kloniranje, umjetnu oplodnju, gensku terapiju. Baš kao i Huxley, Attali razlikuje samozadovoljavajuću spolnost za carstvo užitka i reproduktivnu spolnost za carstvo strojeva. Uz pomoć sofisticirane tehnologije ljudi će se doslovno pretvoriti u proizvod na tržištu kojemu će se moći proizvoljno dodavati ova ili ona svojstva. ”Moći ćemo nabaviti svojega dvojnika, kopiju voljenog bića, muškarca i ženu iz snova, hibride koji će ljudsku vrstu učiniti drukčijom”. Ali, zna Attali da će industrija krize, hipernadzor i programiranje svijesti dovesti do jačanja fundamentalizma u svijetu i još žešće pobune protiv Novog svjetskog poretka. Zato su taj sukob nazvali hipersukob i oni ga silno žele. Bit će to globalni sukob između kulture smrti i kulture života. ”Nakon nasilja novca doći će nasilje oružja”, a nakon nasilja oružja slijedi hiperdemokracija, raj za elitu koja preživi kataklizmu. E, tu se gadno varaju! Tek ih tu očekuje veliko iznenađenje, a Bože daj da se ono dogodi i prije!

Silvana Dragun

Odgovori

Skip to content