Promotivni film hrvatskog turizma, “Oda radosti”, pomela konkurenciju

Promotivni film Hrvatske turističke zajednice “Oda radosti” proglašen je najboljim promotivnim turističkim filmom na nedavno održanom 15. međunarodnom festivalu turističkog filma ITF’CRO 2012 u Solinu, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Time taj film HTZ-a postaje jedan od najnagrađivanijih hrvatskih turističkih filmova, jer je ove godine već dobio nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada na brojnim festivalima turističkog filma.

Na ovogodišnji festivalu u Solinu (15th ITF’CRO 2012/International Tourfilm Festival), održanom od 10. do 13. listopada, “Oda radosti” je pobijedila u konkurenciji turističkih filmova iz gotovo 70 zemalja svijeta.

{youtube}twN4__rHluo{/youtube}
Ukupno je na taj festival stiglo gotovo 300 turističkih i putopisno-dokumentarnih filmova, od kojih je 76 nominirano za jednu od festivalskih nagrada, među kojima je i film HTZ-a.

“Oda radosti” je 4,5 minutni film koji, u režiji Hrvoja Hribara i po ideji čelistice Ane Rucner, dojmljivo spaja tradicionalno i suvremeno ističući bogatu hrvatsku kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu te brojne ljepote Hrvatske.

Glazbena podloga filma je završni stavak Beethovenove Devete simfonije u koju je uvrstio odu koju je napisao njemački pjesnik Friedrich Schiller.

Uz Anu Rucner, koja ‘vodi’ glazbenu naraciju, u filmu nastupaju i Zagrebačka filharmonija te akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Taj film HTZ-a dio je promotivne kampanje za inozemna tržišta u sklopu kampanje “Hrvatska – nova turistička zvijezda Europske unije” kojom se Hrvatska želi dodatno afirmirati kao 28. članica EU-a.

SlobodnaDalmacija/benedikt

Odgovori

Skip to content