Bilderberg potajno u Rimu: Raspravljali o neplaniranoj eksploziji planiranog kaosa u EU

HTJELI SU NERED, ALI NE OVAKAV –  Analitičari predviđaju da će kreatori novog svjetskog poretka sada malo prikočiti sa strategijom namjernog izazivanja krize, kako im neredi širom Europe ne bi izmaknuli kontroli.


Mnogi nezavisni talijanski mediji javljaju ovih dana da se dio Bilderberg grupe, odnosno skupina od barem osamdesetak članova, okupila u Rimu ovaj tjedan na tajnom sastanku na kojem su, prema talijanskim izvorima, analizirali neplanirane brutalne nerede u mnogim gradovima južne i zapadne Europe, te planirali daljnji tijek krize koju su, po svemu sudeći, sami izazvali.

Promijenili taktiku nakon velikih nereda u Virginiji

Talijanski portali primjećuju da je ovaj sastanak podosta neobičan za Bilderberge jer je neuobičajeno malen i neformalan, zbog čega su pojedini analitičari zaključili da su pripadnici tajanstvene družbe (koja čini dio strukture Novog svjetskog poretka) promijenili taktiku nakon velikih prosvjeda koji su obilježili njihov posljednji skup u američkoj Virginiji.

Htjeli se skriti iza sudionika filmskog festivala

Ovaj put, naime, nisu iznajmili cijeli hotel, već su ga dijelili s gostima i sudionicima Međunarodnog filmskog festivala u Rimu, što su analitičari protumačili kao mogući pokušaj da se skriju iza tog velikog medijskog događaja..

Unatoč svemu, lokalne su novine objavile popis sudionika, te su izvijestile da je tema rasprave bila novi povjerenik za Španjolsku, Grčku, Italiju i druga područja Europske unije, koja su u velikoj ekonomskoj krizi.

Planovi im se oteli kontroli

Na popisu nazočnih našli su se mnogi međunarodni bankari, te poznati svjetski politički lideri.

>>> Bilderberg i dinastije ‘punokrvnih’ svjetskih vladara

>>> Bilderberg grupa isisala iz sustava 21 tisuću milijardi USD za totalno uništenje globalne ekonomije

>>> Hrvatski Bilderberg: Popis 100 najmoćnijih ljudi okupljenih u Lions i Rotary klubovima

Bilderberg sastanak u SAD-u ove godine je, po svemu sudeći, analizirao situaciju u SAD-u i na Bliskom istoku, zbog čega se malo pričalo o krizi u Europi. Hitni sastanak u Rimu dokazuje, prema tvrdnjama dobro upućenih, da su teme bile (pre)žestoki prosvjedi koji su zahvatili Španjolsku i Portugal, odnosno prebrutalne reakcije tamošnje policije. Planovi Brilderberga su se, očito, oteli kontroli, zbog čega je potrebno novo planiranje, što znači da ovakvo rasplamsavanje krize Bilderberzi nisu planirali.

Analitičari Novog svjetskog poretka, među njima i mr. Karino Hromin Sturm, kolumnist portala Dnevno i hrvatski stručnjak za tu tematiku, predviđaju da će kreatori svjetskog kaosa sada malo prikočiti sa strategijom izazivanja krize, kako im neredi širom Europe ne bi izmaknuli kontroli.

Tajni sastanak u Rimu, glavna tema – Mario Monti

Talijanski mediji objavili su da je tema hitnog sastanka izvršnog odbora Bilderberga u Rimu bilo i spašavanje pozicije Maria Montija pred izbore u travnju. Podsjetimo, Monti je neizabrani tehnokrat koji nije ostvario položaj glasovima i demokratskim putem što Talijanima sve više smeta, a prva predviđanja govore o prilično izjednačenoj utrci na izborima i mogućnosti stvaranja nestabilne vlasti.
Sastanak je uslijedio usred osjetljivih pregovora Montija i Davida Camerona oko EU budžeta i možebitne veće krize koja tek slijedi, a zahvaća Portugal, Italiju, Irsku, Grčku i Španjolsku. Kako postoje velike nedoumice oko budžeta, kao i novih pravilnika vezanih uz tržište, nastoji se ustrojiti jedinstveni bankarski nadglednik – možda i centralna banka EU. Ranije je i Berlusconi nastupio protiv Montija, pa je ovaj tajni sastanak bio neminovan.

Mario Monti je nakon sastanka i dogovora s Cameronom viđen na domjenku tajkuna Francesca Gaetana Caltagironea, čiji zet Pier Ferdinando Casini vodi najsnažniju kampanju za ostanak Montija na vlasti. U tijeku je i lobiranje za tehnokratsku Italiju jer SAD smatra kako je Montijev ostanak na premijerskoj poziciji ključan za kontrolu europskih financija i sprječavanje daljnjeg osiromašenja stanovništva. S druge strane, popularnost ovog političara rapidno pada i trenutno je na svega 35%, odnosno polovicu postotka kojeg je imao po dolasku na poziciju.

Monti je medijima potvrdio kako se neće kandidirati na izborima, no pristaje na ponovni poslovni angažman, no bez izbora. Naravno, sve je argumentirao lošom postizbornom situacijom i svojom pomoći. Mediji pak sve više apostrofiraju negativnosti oko nedemokracije na Apeninima, pa je vjerojatno spin i PR također zauzeo bitno mjesto na tek održanom Bilderberg sastanku. (Ratko Martinović)

 

Autor: Domagoj Horvat/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content