Propali plan: Zoran Pusić i Savo Štrbac trebali biti gosti HTV-a u slučaju osuđujuće presude

„HTV je imao spreman film o Oluji, koji je trebao biti prikazan 16. studenoga, u udarnom terminu“, tvrdi jedan od novinara ove medijske kuće, tražeći da mu se, zbog straha od posljedica,  zajamči diskrecija.

Naravno, temeljni preduvjet za prikazivanje ovog filma bila je pravomoćna osuđujuća presuda hrvatskim generalima za sudjelovanje u navodnom zločinačkom pothvatu.

-„Zoran Pusić i Vesna Teršelić raspolagali su informacijama o zatvorskoj kazni od 18. godina zatvora za generale Gotovinu i Markača. Prema kazivanju nekolicine kolega ta informacija je u sam vrh HRT-a stigla preko Slavka Goldstaina“, tvrdi naš izvor, ne želeći nagađati je li sa tom (dez)informacijom bio upoznat i najviši državni vrh Republike Hrvatske na čelu sa predsjednikom Republike Ivom Josipovićem i predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

>> A ovaj film o Vukovaru su odbili prikazati…

Prema navodima našeg izvora, spomenuti film je trebao biti „potpora tezama iznesenim u osuđujućoj presudi“ a ključnu ulogu u njegovoj pripremi, prema istim navodima, imali su Zoran Pusić, Vesna Teršelič, Žarko Puhovski, Savo Štrbac  još neke osobe iz tzv. nevladinog sektora.

>>Skandalozno: Brat dopredsjednice hrvatske Vlade žali za oslobađajućom presudom

Za tu prigodu, u studiju HTV-a trebao se, kao glavni komentator osuđujuće presude, osobno pojaviti i Savo Štrbac, nekadašnji tajnik vlade tzv. RSK i direktor Informacijsko-dokumentacijskog centra “Veritas”, koji je zajedno s Carlom del Ponte sukreirao optužnicu protiv hrvatskih generala.

>>Savo Štrbac: Ni u snu ovo nisam sanjao!

-„Njegovo gostovanje je već bilo dogovoreno“, tvrdi naš izvor, ističući kako je ključnu ulogu u dovođenju Save Štrbca imao upravo kapetan nekadašnje JNA Zoran Pusić.

R. Horvat/hrsvijet

Odgovori

Skip to content