Građani prosvjeduju: Plakat za Matanićevu predstavu je primjer kršćanofobije

Plakati za premijernu izvedbu predstave “Fine mrtve djevojke”, autora Dalibora Matanića, koji su prije nekoliko dana preplavili Zagreb, a prikazuju Gospu u lezbijskom zagrljaju potaknuli su mnoge na reakciju.

Naime, nije mali broj onih koji smatraju da je ovo još jedan od očitijih primjera kršćanofobije koja se u posljednje vrijeme osjeća u domaćim medijima i kulturi.

Slijedom takvih ocjena, internetom kruži poziv svima onima koji ovaj plakat smatraju neprimjerenim i uvredljivim da pošalju mail prosvjeda na adresu kazališta Gavella. Iako je u pozivu naglašeno da se ne šalju uvredljivi mailovi, ravnatelj Gavelle, Darko Stazić, kaže da dobivaju poruke raznog sadržaja.

– Da, stalno dobivamo mailove protesta. Ni sam više ne znam koliko ih je, a i po sadržaju ih ima svakakvih. No, mi uredno odgovaramo na mailove – rekao je Stazić za Dalmacijunews.

Prije deset godina Matanić je režirao istoimeni film o dvije lezbijke koje unajmljuju stan i ne sluteći koliko će im to promijeniti život. Film je nagrađivan i pogledalo ga je dvadesetak tisuća ljudi.

M.B./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content