Liječnik stručnjak za rak progovara o prijevarama u istraživanju raka

Obećavajuće istraživanje iz 1998. postalo je jedno od najvećih skandala istraživanja raka u povijesti SAD-a. Nacionalni institut za rak (NCI) odobrio je sredstva za studiju o raku, uspoređujući nutricionistički enzimski pristup naspram kemoterapije.

{jathumbnail off}Mnogi pristaše su se ponadali da će ovo kliničko ispitivanje združiti konvencionalne znanstvenike i alternativne zdravstvene profesionalce.

Ovih dana, po prvi puta u povijesti, dr.med. Nicholas Gonzalez, otkriva kako je njegov pristup temeljen na enzimima namjerno usmjeren na propast u usporedbi s konvencionalnim (kemoterapija) metodama liječenja raka.

Može li terapija na bazi enzima pomoći oboljelima od raka?

Kako navodi Natural News, još 1906. Dr. John Beard, embriolog, je pretpostavio da proteolitički probavni enzimi gušterače predstavljaju glavnu tjelesnu obranu protiv raka, te da bi enzimska terapija bila korisna kao tretman za sve vrste raka. Tijekom prve dvije dekade dvadesetog stoljeća, teza dr. Bearda privukla je pozornost u akademskim krugovima, a nekoliko slučajeva u medicinskoj literaturi dokumentiralo je regresiju tumora, pa čak i remisiju u završnoj fazi kod bolesnika liječenih proteolitičkim enzimima.

Dr. Beard objavio je 1911. godine monografiju pod nazivom “Enzimska terapija protiv raka i njena znanstvena osnovanost”, u kojoj je sumirao svoje terapije i popratne dokaze. U novije vrijeme, dr.med. Nicholas Gonzalez, autor je rada “trofoblasti i porijeklo raka” – gdje analizira rad dr. Bearda iz perspektive suvremene molekularne biologije.

Istina o kliničkom ispitivanju

Godine 1998. NCI je odobrio sredstva za kliničku studiju velikih razmjera u kojoj je enzimska terapija dr. Gonzaleza trebala biti uspoređivana s najboljim raspoloživim kemoterapijama za liječenje bolesnika s dijagnozom neoperabilnog raka gušterače. Zajedno s dr. Lindom Isaacs, prišli su ovom projektu s entuzijazmom, vjerujući da je to izvrsna prilika da ujedine konvencionalni akademski svijet kao i “alternativne” istraživače, tako često u sukobu, zajedno za dobrobit znanosti i za pacijente koji pate od ove strašne bolesti. No, kako su godine prolazile, razočarano su shvatili da i dalje vlada ista pristranost protiv metoda liječenja razvijenih izvan uvriježenih.

Do kada će medicinska znanstvena istraživanja biti povezana isključivo s profitom farmaceutskih kompanija umjesto s dobrobiti čovječanstvu?

Znanstvenici i liječnici na najvišim akademskim razinama učinit će sve (vjerovali mi ili ne), čak i promijeniti istinu da dokažu da nekonvencionalna terapija nema nikakvu vrijednost. Na kraju, pod vodstvom nadzornika iz Columbie (stranica za projekt), zatim iz Nacionalnog instituta za rak (NCI) te Nacionalnog centra za komplementarnu i alternativnu medicinu (NCCAM), studija je nazadovala u močvaru lošeg upravljanja, besmislice i manipulacije podataka, dobrobit bolesnika dovedena je u opasnost i nažalost, sve je to zataškavano izravno iz ureda Nacionalnog instituta za zdravlje. Dubina prijevare je skoro nevjerojatna!

Vjeravali mi ili ne u mogućnost lječenja raka enzimskom terapijom, skloni smo povjerovati da su mnoge studije odbačene zbog neslaganja znanstvene zajednice s mogućnošću da se rak liječi i nekonvencionalnim metodama. To može ići i do te mjere da se podaci iz studije krivotvore i predstavljaju se lažni rezultati. Već smo otprije upoznati da postoje studije za mnoge zaista štetne tvari, zapravo otrove, koje su financirane od strane samih farmaceutskih kompanija, te su one, naravno, uvijek prikazane kao dobre. Saznali smo i da su mnogi znanstvenici koji stoje iza analiza tih tvari plaćeni od strane samih kompanija da bi rezultati bili prikazani kao dobrobit za ljudski rod.

Konkretno, o ovom načinu liječenja je do sada napravljeno premalo istraživanja da bismo o njemu znali išta. Osim da je predstavljeno kao loše od strane medicinskog znanstvenog lobija. Istog onog koji ne priznaje dokazane pozitivne učinke lječenja indijskom konopljom, sodom bikarbonom, c vitaminom ili mnogih drugih prirodnih, neinvazivnih načina lječenja.

Izvor: www.matrixworldhr.wordpress.com

Odgovori

Skip to content