Ljubi bližnjega svoga ili …ili mi – ili oni!?

UZ KRŠTENJE GOSPODINOVO, 13.1.2013. 1. Pitanje: Za nekoga tko nikada nije čuo ništa o katoličkoj vjeri i drugima: tko je sličniji Bogu i čovjeku?

Onaj koji sluša svoga učitelja koji poručuje: ‘Ljubite i neprijatelje svoje!’ ili oni koji su ‘usrećili’ svijet slijedeći svoje božanstvo koje poziva na onu pučki rečeno – ili mi ili oni, jer treba uništiti klasnog neprijatelja?

Jadnici koji dolaze na mjesta koja su najsvetija svakome narodu, a posebno hrvatskom, da bi nas ‘učili ljubavi’, a znamo kako se pokazuje ta tzv. ljubav! Riječ baljenje je slaba. I tada, potpomognuti naročito najvećim zagađivačima ove Bogom dane Hrvatske – sredstvima komunikacija, koje su, kao u vrijeme mog ranog djetinjstva, potpuno u njihovim rukama, lažu li ga lažu, sablažnjeni su jer je biskup Pozaić, ‘pun mržnje’ pozvao na ‘Oluju’. Možete zamisliti kada se ne bi znalo ili onemogućilo pročitati čitavi govor biskupa Pozaića koji, s punim pravom, traži ne rat , bez kojega nikada nije došla nigdje na vlast crvena ideologija, ne rat oružjem, nego Olujom protiv zla pogotovo onih, koji su pobijedili, prema riječima njihova šefa, jer nisu ništa obećavali. Tako ‘genijalnu’ laž, izgovorenu toliko puta pred ekranima i u ostalim sredstvima (ne)komuniciranja nije izgovorio ni najveći sin, njihov jedini roditelj A i roditelj B, J(osip)B(Broz)T(ito), i nikome ništa.

Kakvo je to zlo kada biskup Valentin Pozaić traži lustraciju. Nije li žalosno da ne samo slobodno šeću, nego vrše, ako ne oni, a ono njihova perfidna djeca, najodgovornije uloge u hrvatskom društvu, koje se je ne samo borilo protiv srpsko-crnogorske agresije, nego i protiv najvećih zločina i zločinaca komunista. Brzo zaboravljamo, ali ta prekrštena partija od KP u SDP, čiji su članovi svi napustili hrvatski sabor kada se je trebalo izjasniti – za ili protiv nezavisne -neovisne hrvatske države? Sjećate se kako su prošli na prvim izborima u slobodnoj Hrvatskoj – nisu uopće ušli u sabor, jer nisu prešli granicu od 5%. A danas?

Koje li lakrdije kad im najviše puše ne samo u vrat, nego dosta niže, čovjek nadasve, koji je oglođao Crkvu, a sada jako prozirnim demagoškim nastupima zavodi sve one koji imaju glavu jedino da se mogu fotografirati za osobne dokumente i u zboru papiga ponavljati kako on ima najviše glasova, kako lijepo govori i t.d. Ja mislim da je i ovih dana jako lijepo govorio u prilog SDP-a u ovim predizbornim akcijama. Jučer sam jednoj sljepici morao odgovoriti kada mi je rekla da je doktor socijalističke sociologije iz Dicma, od Vatikana suspendirani, najbolji svećenik: ‘Gospođo, jedino što vam želim jest da vam se dogodi da s njim živite!’ Umjesto da zašuti berekinski je nastavila: ‘A što mu fali!’ ‘Čini mi se ono što i vama’. Kada me netko pita pa kako to, zašto crkva ne učini ovo, ono? Zar najsnažnija grupa, njih dvanaestorica, okupljeni oko Boga i Čovjeka Isusa iz Nazareta nije imala svog ministra financija, izdajicom? Juda Iškariotski se je zvao. Nema nijednog razdoblja crkvene povijesti u kojoj nije bilo Juda.

5. Veličanstveno držanje.

Kada već hoće birani građani raznih pridea prosvjedovati neka se skupe na prostorima koje su izgradili, u njihovim karitativnim zgradama gdje tvorno pomažu sirotinju…Novinarka Maja Sever će u svom ‘objektivnom’ javljanju izvještavati kako protivnici parade, iako nisu prijavili svoj skup…bili su deset puta brojniji…(drugi su izjavili da su bili triput brojniji)… Čast tim vjernicima koji ne traže od hijerarhijske crkve da im ona najprije propiše što će raditi. Nije zrela osoba koja se čitavi život drži za materinu suknju.
Kako biraju proslave, ‘apostoli ljubavi’, koji izjednačuju ljubav s javnim žvaljenjem, određujući svoje bijedne skupove, gdje na jednog njihovog ‘navijača’ država mora osigurati barem dva policajca, i to uz najsvetije datume našeg opstanka…Čujem da će i na Pjaci održati svoju kokošijadu 16.1. Opet sam prikraćen što ne mogu doći uživati u higijeni i velikim mislima predvodnika. Događa mi se tako svake godine da sam ‘pikraćen’ nazočnosti jednog od najsvjetlijih dana Splita, paradi – PONOSA. Moja generacija osnovne škole Šestanovac već dugi niz godina slavi, druge subote lipnja , obljetnicu završetka našeg osnovnoškolskog školovanja 1955. Budući da smo mi tvrdoglava generacija, ne želimo mijenjati datum. Lani smo ‘imali tu sreću’ da smo se neplanirano sreli s ‘mozgom’ parade sramote, odnosno ponosa, na čelu s jednim od ministara koji živi(životinjari) u vanbračnoj zajednici. Ime mu je isto kao i jedan od bojnih otrova. Žao mi je što nisam fotografirao njega i njegovo društvo. Svatko se ima pravo boriti za svoja ostvariva prava. Npr počasna straža talijanskog predsjednika traži za svakog svog člana visinu od, čini mi se, barem 190 cm. Nije lako to naći u Italiji. Tu ne pomažu visoke štikle. Zato neka naša braća, ne iste seksualne orijentacije s nama, organiziraju u zgradama koje su oni izgradili, na trgovima koje su oni uljepšali.

6. Naučimo nešto i od crvenih drugova.

Malo mašte – zamislite da je u vrijeme prvog i za uvijek prvog, hrvatskog predsjednika, izišla istinita vijest – ‘Ankica Tuđman napisala knjigu koju moraju nabaviti, kupiti i po njoj se držati nastavnog programa! Mislim da bi imalo crveno polupismeno ili bolje rečeno nepismeno krdo, materijala za godine. No kada ovih burnih dana, uglađeni fini gospodin, čija faca ne bi bila prikladna ni za druga, a kamo li za gospodina, zajedno s predsjednikom vlade Zoranom Milanovićem proguravaju tzv. zdravstveni odgoj, onda se je furtimaški doznalo da je jedna od sastavljačica neka Sanja Musić. Tko bi imao išta protiv te simpatične žene, da se ne zna čija je supruga. Za njenog će muža napisati novinar koji je živio desetljećima za crvenu ideologiju i dugo bio nezamjenjivi urednik Komunista, da je predsjedniku vlade najvažnije izgrađivanje vlastite taštine. Da sam ja to rekao u njihovo vrijeme, sigurno vam danas ne bih ovdje propovijedao, a tko znade bi li mi se smio grob označiti?! Demokracija je to po evanđelisti Marksu i njegovoj odrasloj djeci! 

7. Još mi nije bon-tonsko odgojena osoba u liku ministra znanosti, športa etc. odgovorio da mi kaže razvijenu zemlju svijeta u kojemu njegovo ministarstvo vodi pripadnik nacionalne manjine te zemlje. Ima jedna, ali volim od njega to čuti kako se zove, gdje je na njegovom resoru ministar manjinske narodonosne skupine s tom razlikom što ta skupina nije nikada digla ruku i oružje na zemlju svog boravka. Njegovo ponašanje ne ću nazvati lapsusom gradonačelnika Bandića, jer on nije patolog, ali je u najmanju ruku psihopat, odnosno patološki tip i kao takav će voditi resor u katoličkoj zemlji, čiji krvotok – katoličku vjeru – mrzi iz svakog atoma svoje neodgojenosti.

8. O evanđelisti ZORANU MALENICI

O evanđelisti ZORANU MALENICI, zbilja je jadno govoriti. Taj izvanserijski magistar (barem 30 g magistar(33)) jedino u čemu je napredovao jest u mržnji na ono što je on davno mislio pokopati. Taj socijalistički sociolog, uz pomoć svoje bratije, a tu mu pruža izdašnu pomoć nadasve čovjek – dr socijalističke sociologije, saborski zastupnik, umrijet će u svojoj mržnji. Uostalom prvi dio njegova prezimena kaže tko je on – Male = Zlo.

9. Na koncu, a to sam morao učiniti na početku – pozdravljam sve žbire, osobe čiji su ormari puni presvlaka, koje se oblače prema potrebi, a koje su poslali njihovi nalogodavci, da se ne muče pisati što im je ostalo u uhu, jer ja sam spreman dati im sve ovo napismeno pod uvjetom da će sve ili ništa objaviti.
Hvala i neka nam Bog dade snage i neprijatelje voljeti, ali ni pred kim se ne saginjati i bježati od odgovornosti obrane ideala vjere, ljubavi, poštenja na kojima je građena ponosna i nikada do kraja pokorena zemlja Hrvatska.

don Josip Čorić

Odgovori

Skip to content