Ne kupujte sve knjige o Međugorju

Vidjelica Mirjana Dragičević- Soldo tvrdi da 90% knjiga o Međugorju ne govore istinu i poziva hodočasnike da ne kupuju nikakve takve knjige.

 

Žali i kritizira široko korištenje televizijie, nazivajući je zajedničkim izgovorom za ljude kako bi se izbjegla molitva.Međugorski hodočasnici ne bi trebali kupovati knjige o Ukazanjima, jer većina dostupnih knjiga ne govori istinu,  protumačila je vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo za talijanski online magazin IO Acqua e Sapone: “Želim vam reći, kao braći i sestrama, ne trošite novac kupujući sve ove knjige u trgovinama. 90 posto njih nije istina, jer svaki od tih pisaca dođe u Međugorje na deset dana, a zatim napiše knjigu”- kaže Mirjana.
“Mnogo je knjiga o Međugorju, ali samo rijetke među njima su vrijedne da ih se kupi”- kaže vidjelica Mirjana.
“Uzmite krunicu, uzmite molitvenik, to je ono što je važno i što nas spašava, a ne sve te knjige u trgovinama”- savjetuje Mirjana. 
Vidjelica također upozorava na televiziju potičući ljude da je isključe, ili barem da se pobrinu da televizija ne bude zaprijeka molitvi:
“Televizija je često protiv života, protiv djece, protiv ljubavi, ali možemo je isključiti! Televizija je izgovor da se ne moli, ali kada netko želi moliti, to nije izgovor. Ako nemate tv u kući, naći ćete još jedan izgovor da ne molite “- kaže Mirjana.
“Za mene je grijeh imati TV u kući, grijeh je način na koji se koristi, jer kao roditelji trebamo utvrditi što je dobro za djecu, a što nije. Moramo im reći- Sada, u ovoj sobi se moli”.
U intervjuu, Mirjana dalje govori da Gospine poruke koje dobiva za vrijeme Ukazanja svakog drugog u mjesecu odmah zapisuje jer bi zaboravila prilično dugi tekst poruke dok bi došla kući.  
“Za mene biti s Gospom znači biti u raju, ali nije lako znati da ćeš sutra biti u raju, a da ćeš se onda vratiti na Zemlju. To je razlog zašto se uvijek pripremam s molitvom i postom, a nakon Ukazanja samo imam snage proslijediti poruku”- kaže ona.
“Ustvari uvijek postoji netko pored mene s olovkom i papirom. Poruke svakog drugog u mjesecu su dovoljno dugo, tako da je važno da ih se odmah zapiše, jer već kad dođem kući, sjećam što je Gospa rekla u poruci, ali ne točno svake riječi. I važno je da moja interpretacija ne mijenja ono što je Gospa točno rekla”- završava Mirjana.

Odgovori

Skip to content