Referendumski ustanak prikupio preko 100.000 potpisa

INICIJATIVA ZA PROMJENU SMJERA U KOJEM IDE HRVATSKA “Referendumski ustanak” potpise prikuplja do 27. veljače

ZAGREB – U akciji “Referendumski ustanak” do sada je prikupljeno ukupno 400 tisuća potpisa, po 100 tisuća o svakom od četiri pitanja. Traži se raspisivanje referenduma o poništenju pretvorbe i privatizacije, zabrani rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa, članstvu u EU, zabrani prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a.

 >>> REFERENDUMSKI USTANAK: GDJE MOŽETE POTPISATI

– U 47 gradova imamo više od 100 štandova. Skupili smo preko 100 tisuća potpisa o svakom pitanju, sveukupno više od 400 tisuća potpisa za ova pitanja koja su od vitalnog interesa za ovaj narod i ovu državu – rekao je predsjednik organizacijskog odbora Zoran Mihajlović. Da bi se referendum održao, za svako pitanje potrebno je prikupiti 10 posto biračkog tijela, što je oko 450 tisuća potpisa. Za pitanje o ulasku Hrvatske u EU Mihajlović smatra da nije prekasno.

– Građanima treba dati da se još jednom izjasne o tom problemu – kaže.

– Odbor je zaključio da su prekršeni i Ustav i zakon pa ne vidimo ništa sporno da građani još jednom kažu što misle o Europskoj uniji. Ako političari misle da je to tako dobra opcija i da je situacija takva, ne vidimo problem da raspišu referendum da građani još jednom kažu što misle – smatra Mihajlović.(ms – glas-slavonije)

    >>> REFERENDUMSKI USTANAK: GDJE MOŽETE POTPISATI

Odgovori

Skip to content