“Dobro srce studenata”: Splićani prikupili dva kombija pomoći

Član Hrvatske udruge Benedikt Marijan Bašić inicijator humanitarne akcije “Dobro srce studenata Splita i Zagreba”.

{jathumbnail off}U humanitarnoj akciji “Dobro srce studenata Splita i Zagreba” koju je u Splitu pokrenuo Marijan Bašić u suradnji sa Studentskim centarom, Sveučilištem, Uredom za pastoral mladih i Caritasom splitsko-makarske nadbiskupije, prikupljena su dva kombija razne robe koja će se podijeliti socijalno najugroženijim obiteljima. Humanitarna akcija u kojoj su pomoć prikupljali studenti u kratko se vrijeme proširila na cijeli grad, pa su se u nju uključila i djeca iz vrtića Gariful, učenici osnovne škole Mertojak i Srednje elektrotehničke škole.

Akciji su se pridružili i zagrebački studenti koji su također od 13. do 25. ožujka prikupljali hranu, odjeću, obuću, higijenske potrepštine i igračke. Splitski su studenti u utorak prikupljenu robu ukrcali u kombije i tako je predali Slavku Jerončiću, ravnatelju Caritasa splitsko-makarske nadbiskupije koji će je dalje proslijediti ugroženim obiteljima.

– Vjerujemo da će se od prikupljene pomoći moći darivati dvjestotinjak obitelji. Akcija je bila izrazito uspješna. Dobili smo podršku Thompsona, Dražena Zečića i Jole koji su rekli da su spremni organizirati neki humanitarni koncert, pozvati svoje prijatelje da pjevaju, a meni je onda pala na pamet ideja o osnivanju Zaklade za studente slabijeg imovinskog stanja. Sredstva iz Zaklade bi se koristila za pomoć siromašnijim studentima. Nekome bi se mogao platiti smještaj u domu ili bi se mogle isplaćivati jednokratne pomoći ili stipendije – rekao je Marijan Bašić.

Osim pjevača, akciju su podržale i druge poznate osobe poput Branke Ramljak te političara, Anđelka Visković, Vjekoslav Ivanišević i Zlatko Ževrnja, načelnik Dugopolja i HDZ-ov kandidat za župana pomogao je akciju s dvije tisuće kuna i kućanskim potrepštinama.

– Ravnatelju Caritasa je uručio općinske bonove u vrijednosti od tisuću kuna, a još je toliko dao i svog novca. Nakon dvije godine i treće održane akcije polučili smo veliki uspjeh. Odazvali su se svi, a i zagrebački su studenti uspješno završili i svoju akciju. Nadam se da ćemo se proširiti na cijelu Hrvatsku kada ponovno budemo skupljali pomoć za Božić – istaknuo je Bašić.

Ines Brajević/dalmacijanews.com

Odgovori

Skip to content