Marijo Popović kandidat HSP-a za gradonačelnika Splita

Član Hrvatske udruge Benedikt Marijo Popović kandidat je Hrvatske stranke prava za gradonačelnika Splita.

{jathumbnail off}Marijo Popović kandidat je HSP-a za gradonačelnika Splita, a Ivan Župić,  predsjednik sinjske podružnice stranke, bit će kandidat za Splitsko-dalmatinskog župana.

Danijel Srb, predsjednik HSP-a, kaže da na lokalnim izborima u svim većim hrvatskim gradovima imaju svoje kandidate za župane i gradonačelnike. Tvrdi da Marijo Popović najbolje pokazuje kakvi su njihovi kandidati – “mladi obrazovani ljudi, isključivo domoljubne orijentacije pred kojima je sjajna politička i profesionalna karijera”.

Popović se pohvalio kako je trenutno najmlađi kandidat za gradonačelnika najstarije hrvatske stranke, a obećao je da će svojim djelovanjem pokazati da nisu svi političari isti.

– Najvažnije je da se prekine sustav podobnosti po kojem sve funkcionira. Čast, poštenje i moralnost bit će mi na prvom mjestu, nikakvi privatni interesi i politička uhljebljenja – istaknuo je Popović.

Najavio je i da će svoj program za gospodarski razvitak grada obznaniti javnosti početkom travnja.

HSP-ovci su sigurni da će dobiti podršku u Splitsko-dalmatinskoj županiji te da će biti treća politička snaga koja će odlučivati o budućnosti. Mirko Čondić, povjerenik splitsko-dalmatinskog HSP-a, za Župića je rekao da je bio pripadnik 4. gardijske brigade te da je 1994. ranjen snajperom, a nakon izlječenja postao je koordinator skrbi za 4. brigadu. Pet je godina proveo u vojnom ordinarijatu, a umirovljen je s činom satnika. HSP-ovci su predstavili i listu za Europski parlament, a Srb je objasnio zbog čega izlaze na europske izbore iako su bili protiv ulaska Hrvatske u EU.

– Mi smo jedini koji su u stanju zaštititi hrvatske interese u Europi. Ne možemo pristati na to da nas zastupaju oni koji su za Europu spremni pristati na sve. Članstvo u EU Hrvatska će krvavo platiti. Za drugu polovinu godine platit ćemo milijardu i 700 milijuna kuna koje ćemo ubrati od poreznih obveznika i zato se ne trebamo zavaravati kada nam govore da nam je Europa dala novac za projekte. To su naši novci s kojima Europa upravlja – zaključio je Srb.

Ines Brajević/dalmacijanews.com

Odgovori

Skip to content