U američkoj državi Dellaware zabranjeni abortusi

Prvi put u četrdeset godina jedna Američka država barem je privremeno zaustavila rad abortivnih centara. Glavni motiv tih centara je profit ostvaren ubijanjem nerođene djece bez obzira na njihovu dob.

Ugrožene su i majke koje poslije ovih “zahvata” nerijetko završe na hitnoj pomoći boreći se za život.

Dellaware : država bez kirurških abortusa

{jathumbnail off}Ipak nije sve tako crno, postoje i pozitivni primjeri i rezultati borbe za spas nerođenih. Iako sve više država odobrava zakone o pobačaju te dodaje nove sigurnosne standarde centrima za pobačaje, „Centar za planirano roditeljstvo“ države Delaware zatvorio je jedina dva takva centra u spomenutoj državi. Takvim je činom država Delaware postala prva država u SAD-u koja je od 1973. zabranila kirurške pobačaje. No postoji jedan problem – to je samo privremena odluka, kako prenosi „lifenews.com“.

Jedan od centara, točnije onaj u Doveru, i dalje je otvoren, međutim kirurški pobačaji su trenutno obustavljeni, dok je centar u Wilmingtonu zatvoren zbog reorganizacije, traženja novih radnika i čišćenja – jer je istoimeni centar došao pod inspekcijski nadzor te su tri zaposlenika dala/dobila otkaz zbog opasnosti kojima su bili izloženi, a u tom se centru prije mjesec dana desio i strašan napad na baku koja se zalagala za očuvanje života neređenih.

Jedan od zaposlenika koji je dobio otkaz, Eric Schaff, izvršioc je abortusa koji ima dosje sa ukorima i kaznama zbog falsificiranja medicinske dokumentacije te je između 08.02 i 13.03. izvršio četiri abortusa sa strašnim posljedicama za žene koje su na kraju završile na hitnoj pomoći te su se liječnici borili za njihove živote. Schaff je javni zagovaratelj abortusa te prema njegovoj izjavi „osjeća se moćno čineći ih“.

Trenutačno se u Delaweru ne provode rutinske inspekcije centara za abortuse, ali je još čudnije što je jedan od dužnosnika izjavio za TV da nemaju dovoljno radne snage, a čudno je upravo to da se u toj državi nalaze samo dva takva centra. Inspekcije su se obavljale samo ukoliko bi došlo do privatnih prijava pacijenata. No, pod velikim pritiskom pro-life aktivista dražavni je inspektorat ipak poslao inspekciju u „Centar za planirano roditeljstvo“. ((http://abclocal.go.com/wpvi/video?id=9059275)

Televizijska postaja Delawarea WPVI istraživajući abortivni centar Wilmington dobila je izjavu bivšeg zaposlenika (http://abclocal.go.com/wpvi/video?id=9059275) koji je usporedio uvjete u tom centru sa onim iz slučaja Gosnell (O ovoj temi pisali smo u članku: http://zdravstveniodgoj.com/news/kuca-uzasa).

Mnogo je tužbi i istraživanja koja se ne provode, već su na „čekanju“ te se ovim člankom samo malo zagrebala površina tog velikog problema, no ono što se zna je da su ovi slučaju jednako degutantni poput slučaja Gosnell.

Ovo je dakle prvi put u četrdeset godina da je jedan Američka država barem privremeno zaustavila rad abortivnih centara te možemo samo zamisliti koliki je već broj djece spašen u ovom kratkom roku te koliko će ih biti spašeno u preriodu dok su zatvoreni. Zatvaranjem tih centara ljudi trebaju shvatiti koliko je velik problem abortus te da ubijanje nerođene djece ne može nikako biti riješnje za niti jedan problem ili strah.

Bivša zaposlenica Centra za planirano roditeljstvo (Planned Parenthood) Abby Johnoson, aktivistica koja se zalaže za spas života nerođenih, svjedoči kako je tom centru najbitniji novac te da se zato trude izvršiti što je više moguće abortusa u jednom danu (prema opisu jedne od pacijentica sve to izgleda kao klanje na traci op.a.). Trenutak koji joj je promijenio život bio je dok je asistirala doktoru prilikom abortusa kada je na ultrazvuku vidjela maleno djetešce kao se unutar majčine utrobe bori za život dok ga doktor ubija.

Za sve je ovo zaslužna kršćanska pro-life organizacija koje najveća u državi Dellaware te je jedna od vodećih i najglasnijih pro-life organizacija u Americi.

HUB

Odgovori

Skip to content