Robert Duvall: „Put u nebo određujemo svaki dan“

Poznati holivudski glumac i oskarovac Robert Duvall dao je američkoj katoličkoj televiziji zanimljiv intervju o ulogama i karakterima koji ga zanimaju i koje je glumio i režirao.

 

 

{jathumbnail off}Tako je slavni oskarovac otkrio kako u svojim filmskim projektima želi obraditi obične ljude koji u dubini svojeg bića uvijek nose pitanja s kojima se kad-tad trebaju suočiti.

Upravo u filmu ‘Na kraju puta’ riječ je o otkupljenju, o oslobođenju od krivnje, ali to još dublje dolazi do izražaja u filmu ‘Apostol’ koji priča o oduševljenju pentekostalnih propovjednika, ali i o njihovu zamaranju jer se pitaju ima li sve to smisla, pa se stječe dojam da su obični obmanjivači.

Duvall međutim kaže da je i kralj David ubio čovjeka kako bi preuzeo njegovu ženu, ali da mi unatoč tomu i danas pjevamo njegove psalme, a propovjednik u filmu to nije učinio.

Na upit je li sam imao borbe s vjerom, Duvall je rekao da je to normalno za svakoga čovjeka.
„Svi smo mi na putu od kolijevke do groba i moramo učiniti ono što možemo, a da pritom ne stanemo ljudima na žulj“, istaknuo je Duvall te upozorava na, po njegovu mišljenju, jedinu razliku među nekim vjernicima, a to je da su vrlo sigurni u svoje spasenje.

„No sud dolazi tek poslije smrti, pa nitko ne može reći: ti ćeš se spasiti, a ti ne. Jer put u nebo određujemo svaki dan“, zaključio je Duvall.

Izvor: Laudato/Radio Vatikan

Odgovori

Skip to content