Najskuplji Hrvat, a nije Luka Modrić

Josip Perković postao je najskuplji Hrvat u povijesti. Naime, njegov sposobni menadžer Z. Milanović, vlasnik agencije “Slučaj” (neki kažu “Težak slučaj”), ugovorio je iznimno povoljan transfer svoje glavne zvijezde iz matičnog kluba “NK Udba” Kumrovec u ‘FC Schengen’ iz Berlina.

 

{jathumbnail off}Visina transfera iznosi vrtoglavih 80 milijuna eura, a u kuloarima se priča da je okretni Zoka osigurao i dodatne premije čiji bi iznos mogao biti i višestruko veći pa bi i najveći transferi današnjice mogli ostati u dubokoj sjeni mega-transfera druga Perkovića. Čeka se odgovor Ronalda i Balea koji sasvim sigurno ovo neće mirno promatrati. 

 

Iako bi bilo za očekivati da se za megalomanske transfere bore vlasnici¨sportskih klubova koji su ujedno i vlasnici naftnih bušotina iz cijenjenih svjetskih velesila, ipak je Republika Hrvatska ta koja se vezuje uz treći najskuplji transfer svijeta.

Hrvatski transfer koji se dogovara za našeg igrača iz ”NK Udba’ u ‘FC Schengen’ iz Berlina istisnuo je čak i povijesni transfer Francuza Zinadine Zidana s trećeg mjesta najplaćenijih igrača u povijesti.

Inače, Josip Perković je, kako tvrdi njemački ‘Bundesnachrichtendienst’, već godinama uspješno igrao po Njemačkoj, a poznat je i kao ‘fudbaš’ koji je puno ulazio u zaleđa te bez kompromisa počinjao grube prekršaje na terenu. Za te grube i brojne prekršaje nikad nije dobio niti usmenu opomenu.

Transfer Josipa Perkovića, koji je uzburkao europsku javnost, Hrvatski sabor, ljevicu, desnicu, pa čak i Karamarkovu djevojku, iznosi vrtoglavih 80 milijuna eura. Samo 14 milijuna manje od transfera Portugalca Christiana Ronalda u Real Madrid.

Kakav će doprinos dati svom novom klubu koji uvijek tavori pri dnu ljestvice te čuva teško stečene pozicije, još uvijek je neizvjesno, ali je sigurno da će njihov budući napadač biti pravi ubojica iz sjene.

Ljestvica najskupljih transfera u povijesti sada izgleda ovako:

1. Gareth Bale – 100.000.000,00 EUR, platio Real Madrid
2. Cristiano Ronaldo – 94.000.000,00 EUR, platio Real Madrid
3. Josip Perković – 80.000.000,00 EUR, platio hrvatski narod (vjerojatno će uz brojne obećane premije i bonuse koji će zacijelo vrlo skoro biti aktivirani, ovaj transfer ubrzo višestruko nadmašiti sve ostale)
4. Zinedine Zidane – 73.500.000,00 EUR, platio Real Madrid
5. Zlatan Ibrahimović – 69.500.000,00 EUR, platila FC Barcelona

 

Napomena: Riječ je šaljivom sadržaju Dubrovačkog dnevnika

Odgovori

Skip to content