Opasan susret s reikijem

Na koncu sam smogao snage te odlučio otići na svetu ispovijed. Čvrsto sam odlučio da ću prekinuti s reikijem i sličnim glupostima.

 

{jathumbnail off}Evo i ja želim s vama podijeliti nešto što mi se dogodilo. Naime, prije otprilike godinu dana jedan moj blizak prijatelj me savjetovao da se počnem baviti reikijem. Ja sam malo znao o tome, a i nije me bas privlačilo, no, on je samo o tome pričao i kad god bi se vidjeli nagovarao me da počnem. Govorio je da je to dobro za opuštanje, da je to meditacija, dijeljenje energije i slično. Već mi je bilo dosadilo to slušati pa sam na kraju ipak pristao na njegove nagovore. Moj prijatelj me inicirao na taj neki prvi stupanj. Prošlo je par dana i on me počeo stalno zivkat. Pitao je radim li reiki vježbe, kako mi je, osjećam li se bolje itd. Iz čiste znatiželje počeo sam raditi te vježbe. Radio sam iako ništa nisam osjećao. Sve mi je to bilo poprilično besmisleno, ali kako nisam htio povrijediti prijatelja jer mu je to puno značilo, nastavio sam dalje. On je ubrzo zatražio da idem na drugi stupanj. Tvrdio je da će mi biti još bolje i da ću imati još više nekakve energije. Vršio je sve veći pritisak na mene i, u međuvremenu, još jednog našeg prijatelja. Opet smo se sastali kod tog našeg prijatelja i on nas je inicirao u drugi stupanj. Dobili smo diplome, skripte i cd s reiki glazbom. Sve mi je to bilo pomalo smiješno i čudno, jer stvarno nisam osjećao ništa od onog što mi je prijatelj tvrdio. 

Bio sam neupućen u te stvari, no znao sam da se Crkva tome protivi. Uradio sam tu glupost jer nisam znao da je to tako ozbiljna stvar i da se toga treba čuvati. Tek poslije sam čuo da su se mnogi uvukli u te vode i da im kasnije nije bilo lako maknuti se od toga. Moram kazati da je meni odmah na početku sve bilo sumnjivo. Već sami rituali iniciranja u reiki mirisali su mi na nekakvo čudno sektašenje. No, moj prijatelj je uporno zvao vrijedno provjeravajući radim li na svom reikiju. Pitao je kad ću doći kod njega da vježbamo zajedno… jednom riječju, iz dana u dan, gadno mi je dosađivao. 

Na koncu sam smogao snage te odlučio otići na svetu ispovijed. Čvrsto sam odlučio da ću prekinuti s reikijem i sličnim glupostima. Odmah poslije ispovijedi spalio sam sve dobivene diplome i prikupljene skripte. I dogodilo se pravo čudo. Od tog dana prijatelj mi se prestao javljati. Nakon nekog vremena smo se čuli. One je kao bio ljut što ga izbjegavam, iako sam ga nekoliko puta zvao na kavu, no on nije imao vremena. Neki dan sam ga susreo u gradu i jedva mi se javio. 

Čudno. Od kad sam se ispovjedio i odlučio se ne baviti reikijem, prijatelj mi se prestao javljati iako mu ništa nisam rekao. Dakle, i ne znajući za moju odluku i ispovijed on je prekinuo kontakt sa mnom. Meni je posve jasno da u tome prste ima đavao i da me je napustio poslije svete ispovijedi. Nakon toga puno mirnije i zadovoljnije živim.

Eto, želio sam ovo moje iskustvo podijeliti s vama te vam uputiti savjet da se klonite reikija i svega što nije vezano za Krista i Crkvu!!!

Izvor: tebe-trazim.com

Odgovori

Skip to content