Sjajna vijest: Inicijativa „Jedan od nas“ prikupila milijun potpisa!

Europska građanska inicijativa „Jedan od nas“ već je prikupila više od milijun potpisa diljem Europe, iako rok istječe u studenom

{jathumbnail off}Potpisi trebaju biti prikupljeni u najmanje sedam zemalja članica, a dosad se Inicijativi priključilo njih 11 – Austrija, Francuska, Njemačka, Mađarska, Italija, Litva, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Španjolska.

Ovime više od milijun europskih građana izražava zabrinutost za europsko društvo u cjelini po pitanju zaštite ljudskog embrija. Inicijativom se želi osigurati dodatna zaštita života od samog začeća te zaustaviti istraživanja na embrionalnim matičnim stanicama.

Prikupljanje potpisa se nastavlja te je želja organizatora da ih bude čim više kako bi se Europskoj komisiji uputila što snažnija poruka za zaštitu ljudskog života kao prvog i temeljnog prava našeg društva.

Također, u svim zemljama Europsake unije u nedjelju, 22. rujna, bit će obilježen Europski dan potpore inicijativi „Jedan od nas“ kroz klik-akciju potpisivanja, a u koju su osim građana pozvane i sve organizacije koje se bave zaštitom života.

Izvor: Laudato.hr

Odgovori

Skip to content