Demokracija košta. Da, ali 5 puta manje no novi službeni automobili vlade RH

Za cijenu referenduma o braku mogli smo izgraditi 2 škole. A da vlada nije kupila nove automobile izgradili bi 11 škola. To RTL nije izračunao.

{jathumbnail off}Za cijenu referenduma o braku mogli smo izgraditi dvije škole. A da vlada nije kupila nove automobile izgradili bi 11 škola. To RTL nije izračunao.

A što smo mogli učiniti za 48 milijuna kuna? Tolika je, naime cijena referenduma o braku, kojeg će građani pohoditi 1. prosinca. I dalje apsolutno glavna vijest za nacionalne, pa i druge TV, na RTL­-u je dobila i ovakav nastavak, a stav je TV kuće da taj novac odlazi u vjetar. Legitimno je to mišljenje, a u dilemi za ili protiv, pragmatično je zavikati da to previše stoji. Ne moraš se izjasniti, ali si, zapravo protiv. Iz principa. Jer košta. Ma, je li. Još se ne snalazimo u demokraciji, a nismo niti čuli da se kaže da demokracija ­stoji.

No, RTL­-ovci su izračunali da smo, umjesto referenduma, mogli za tu lovu izgraditi dvije škole, isplatiti 16.000 minimalnih plaća, skuhati 3,5 milijuna obroka, stručno osposobiti 2000 mladih ili do kraja razminirati područje Vinkovaca ili dubrovačko-­neretvanske županije. Sve to zvuči dobro, no kad je riječ o principima, upravo je u tijeku afera zašto je ministar policije preplatio terence za policiju za više od 30 milijuna kuna. Zašto je uzeo Toyote, a mogao je Mitsubishije.

Nitko na RTL­-u ne računa koliko se obroka moglo skuhati da je Ostojić, recimo nabavio malo skromnije opremljene terence. I nitko ne računa koliko je, usred recesije vlada naručila novih automobila. Sjećate se za koliko novaca? Za 265,5 milijuna kuna!? Dovoljno za 5 ovakvih referenduma. Dovoljno za 90.000 minimalnih plaća, dovoljno za stručno osposobljavanje 11.000 mladih i dovoljno za 20 milijuna obroka. A, da, mogli smo izgraditi 11 škole. Samo, odakle djeca koja bi ih, u ovoj recesijskoj demografiji pohađala? Odgovorit će RTL.

PLUS

Mama Šurjak s HTV-­a pronašla je Njemicu Sabine koja, na jedrilici stanuje po našim otocima. Kaže ­ na tečaju je. Čega? Pa ­ fjake. Valja.

MINUS

Niti jedna TV nije javila da je naš SDP-­ovac u Europarlamentu usporedio Željku Markić s Eichmanom, pa su mu, zgroženi, oduzeli riječ.

AUTOR:
Davor Ivanković/vecernji.hr

Odgovori

Skip to content