Vakula priveden zbog ustaške vremenske prognoze

NEDOPUSTIVA PROGNOZA: “Spustit će se gusta magla iznad Zagreba” Sva sreća da Hrvati imaju ministra Jovanovića koji svakog ustašu osjeti i prije negoli ovaj bilo što napravi. A ako njemu koji i promakne tu je njegov prijatelj Zoran Stevanović. Živeli!

 

{jathumbnail off}Loše vremenske prognoze Zorana Vakule često su hrvatske građane dovodile u sramotne i nezgodne situacije. Ovaj je put Vakula u svojoj bezobraštini otišao korak dalje, pa su morali reagirati policija i ministar Jovanović.

 

Zagreb – Poput Šimunićeva klizećeg starta u potkoljenicu nekoga nogometnog fantazista odjeknula je vijest kako je poznati TV meteorolog Zoran Vakula sinoć priveden, o čemu je izvijestila PU zagrebačka. Vakulu se tereti za širenje rasne, nacionalne i etničke mržnje zbog vremenske prognoze u kojoj je nagovijestio spuštanje guste magle iznad Zagreba s horizontalnom vidljivošću manjom od 50 metara u zadnjem tjednu studenog.

Ispričavam se ako sam koga povrijedio, ali ja zbilja nisam ništa loše mislio. Instrumentalna promatranja i mjerenja vremena datiraju iz ranih početaka 17. stoljeća, a prvi su se nima počeli koristiti Rene Descartes i Galileo Galilei. Što se magle tiče, riječ je o staroj meteorološkoj pojavi u prizemnom sloju troposfere. Magla se stvara kondenzacijom vodene pare u zraku. Zapravo, najjednostavnije rečeno, magla je oblak koji se nalazi pri tlu – skrušeno se ispovjedio poznati meteorolog Zoran Vakula.

Njegova se prognoza nije svidjela oštroumnomu ministru obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću.

To je smiješno. Može Vakula pričati što god hoće, ali svima je poznato kako vremenska prognoza u kojoj se nagovješćuje spuštanje guste magle na zagrebačkom području datira iz doba zloglasne NDH. Pa isto tako može neki desničar danas-sutra tvrditi kako pozdrav ‘za dom spremni’ potječe iz opere ‘Nikola Šubić Zrinski’, a vrlo dobro znamo kako desničari kazalište vide samo izvana kad prosvjeduju protiv imena trga na kojem je zagrebački HNK. Osobno ću Vakuli platiti instrukcije kod nekog profesora na Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta – dodao je u svom pomalo šeretskom stilu ministar Jovanović.

Možda bismo mogli oprostiti nekomu mladom meteorologu na lošoj vremenskoj prognozi, ali Vakuli to nije prvi put. On nas lošim prognozama dugo vuče za nos i tako nas tjera na snijeg u kratkim rukavima, a na kišu bez kišobrana. Bilo je krajnje vrijeme da netko toj neukoj barabi stane na kraj.

Stoga, u ovom slučaju, palac gore za represivni aparat i ministra Jovanovića.

news-bar.hr

Odgovori

Skip to content