ŠOKANTNE LAŽI JUTARNJEG LISTA

“Nakon akcije Jutarnjeg, Index.hr uklonio ustaškog blogera (Tvrtka Dolića) sa svojih stranica” – hvali se Jutarnji. Eto, krimen ne treba dokazivati. A oni koji ubijaju, na bilo koji način, ne mogu arbitrirati u civilizacijskim pitanjima. Svim tim imenima koja su dodana u žrtve Jasenovca možemo pridodati i drevnog ustaškog blogera iz NDH.

 

{jathumbnail off}Moja je teza posve jasna. Mit o Jasenovcu ima funkciju prikrivanja istine o jamama, kakva se prezentirala u Hudoj, Jazovki, Ovčari i Srebrenici.

Objašnjavajući kampanju Jutarnjeg lista protiv referenduma o ustavnoj definiciji braka kao zajednice muškarca i žene, građanska inicijativa “U ime obitelji” upozorila je Javnost na zastrašujuću činjenicu da je porezni dug Jutarnjeg lista dostigao nevjerojatnih 600 milijuna kuna. Jutarnji je dužan nama, svim građanima RH, a dug vraća otuđenoj vladajućoj garnituri i pridruženim interesnim skupinama (po novome: manjine), svojim pristranim pisanjem.

Difamirajući tekst Jutarnjeg lista
Riječ je o neukusnoj papazjaniji uredništva Jutarnjeg. Uz krive navode i izjave izvađene iz konteksta, nalaze se i posve izmišljene konstrukcije. Jutarnji mi pripisuje izjavu “Jasenovac nije bio tako loš, a NDH je isti kao RH”, koja je nastala kombiniranjem slogova iz desetak rečenica desetak različita tekstova. A zapravo sam u tekstu “Nogomet se igrao i u NDH – treba ga ukinuti” napisao da je Bogu i ljudima dosadilo to stalno prozivanje Hrvata za NDH, i pitao po čemu je to RH bolja država od NDH, jer taj odnos ne možemo gledati kroz civilizacijski sramotnu prizmu rasnih zakona koji su NDH nametnuti. “Zamislite da uz sve današnje probleme u RH imamo u Kninu i Dalmaciji četnike i Talijane, a po gradovima i selima sovjetsku agenturu i/ili partizane, a iznad svih nacističke postrojbe.”

Zanimljivo je prilagođavanje jezika novoj povijesnoj projekciji NDH i novoj aplikaciji mita o Jasenovcu. Prema pisanju Jutarnjeg, u NDH nisu važili rasni zakoni, nego su u Jasenovcu zatočene manjine – nove su potrebe, pa se u našu prošlost projiciraju nove operativne akcije. U manjine su dodani i homoseksualci, koje su samozvani “antifašisti” strijeljali. Hrvatske homoseksualce treba zaštititi od agresivaca koji ih samozvano zastupaju. Lažni antifašisti nisu istrijebili samo manjine, poput njemačke manjine u Vojvodini – ubijali su pojedince zbog drugačijeg mišljenja. Zašto su novinari i urednici Jutarnjeg nesretni što su za rođendan Ante Pavelića pušteni na slobodu neki robijaši. Zar je bilo bolje da ostanu u logoru? U onoj močvari uz Savu!

Prevaljivanje nacističke odgovornosti na Hrvate
Zar zaista netko misli da su ustaše mogle nešto napraviti 40-tih godina? Što je to trebalo biti? Odbacivanje nacističkih rasnih zakona? Za koje je administracija NDH morala dokazati njemačkim nacistima i talijanskim fašistima da je tome civilizacijski dorasla! Ne podsjeća li vas to na istu iščašenost kasnijih udruživanja, uključujući i naš “dostojanstveni” ulazak u EU sa spuštenim gaćama naroda i nedodirljivošću koja vrijedi samo za udbaške i partijske strukture. Jutarnji se prisjetio i mog teksta “Istina o Jasenovcu”, koji je ukazao na jugoslavenske i komunističke krivotvorine na tu temu.

Posebno je zabavna konstrukcija Jutarnjeg da sam izjavio kako se u močvari uz Savu živjelo jako dobro i ugodno. Valjda Jutarnji misli na žabe i prognane afričke krokodile. Nije vrag da u Jutarnjem ima gmizavaca? Eto, forenzičari Jutarnjeg lista ustanovili su da je u Jasenovcu izgubilo život 80.000 – 100.000 ljudi. Kako se to život jednostavno izgubi? Kako je Jasenovac bio u logoraškom pogonu nešto dulje od godinu dana, to bi značilo da je u Jasenovcu dnevno ubijano 200-250 nesretnika. Radnim danom, subotom, nedjeljom i svecem. Uvijek me fascinirala ta famozna radišnost čuvara u Jasenovcu, koje su zli jezici proglasili lijenčinama. Valjda je to ta domaća konkurentnost, koja se iskazala i za Domovinskog rata, koju današnja vlast pokušava pokrenuti. Posebno su zanimljiva masovna smaknuća u Jasenovcu po futurističkim obrascima. Nijemci su imali svoje tajne tehnološke programe, ustaše također. Ustaše su imale naviku logorašu obrisati adresu na Internetu, odmah po ulasku u logor. Pitam se što dalje slijedi.

U Hrvatskoj je na djelu ubijanje osobe, obitelji i jezika

Zašto Jutarnji nije spomenuo moj tekst “Sramotno neznanje o sramoti – samo 27 posto mladih misli da je NDH bila fašistička!” i moju novelu “Proboj”, koju sam u skraćenom izdanju objavio na “Indexovim stranicama”? Index je obrisao i moje tekstove o filozofskim autoritetima, određenim sociološkim školama, kao i tekstove kojima afirmiram sindikalni komunizam poput onog u Barceloni, na početku prošlog stoljeća. Nametnuta elita u RH postavila je jedno izrazito fašističko pravilo. Ako je neki ljevičar Hrvat, onda je zapravo desničar. Ako je neki Hrvat ateista, onda je zapravo katolički fanatik. Ako je neki Hrvat antifašist, zapravo je ustaša.

Posebno me razveselila vijest Jutarnjeg lista da sam tražio doživotnu robiju za Zorana Milanovića i njegovu Vladu. To mi je nekako promaklo, ali nakon što sam to pročitao u Jutarnjem, postadoh sam svoj obožavatelj. Hvala Jutarnjem da ispravlja moje moguće propuste, da mi vraća samopoštovanje. Tko ostavi na slobodi ovakvu vlast, ostaje i bez slobode i bez pravde. Znate, jako sam precizan – Jutarnji tvrdi da detaljno analiziram etničku strukturu zaposlenih na HRT-u. Kako se to radi?

Neki Hrvati čitaju Jutarnji list zato što ih zabavljaju njegove izmišljotine i objede, neki drugi žele znati što naši nutarnji i vanjski neprijatelji misle, kakve nam šokove pripremaju, pa se u ovoj krizi takav Jutarnji održao. Presudno je bilo izbjegavanje obveza prema državi. Naravno, kao što je ključna činjenica da se ova Vlada, kao niti prethodna, ne snalazi u vođenju ekonomije i zemlje, tako je važna i činjenica da Jutarnji ne plaća porez. Tko stalno ukazuje na takve probleme na neki način i pripada Ustaškom pokretu.

Tvrtko Dolić/Croative.net

Odgovori

Skip to content