Pobjeda života! Estrela report definitivno odbačen u Europskom parlamentu!

Pravo na pobačaj nije temeljno pravo svake žene

{jathumbnail off}Pomno proučavanje problematičnih točaka otkriva i to da se ova sporna rezolucija naslanja na skandalozne “Standarde spolnog odgoja u Europi” koji su zapravo program seksualne inicijacije djece od dojenačke dobi te kao takve predstavljaju oblik sustavnog i struktuiranog zlostavljanja djece.

U utorak je u Strasbourgu pobijedilo pravo na život sve nerođene djece. Naime, Europski parlament glasao je o kontroverznom Estrela izvješću – koje je osmislila socijalistička zastupnica iz Portugala Edite Estrele. Na sreću, parlament je odbacio ovo izvješće koje se odnosi na pitanja poput zdravstvenog odgoja te pobačaja kojeg definira kao ljudsko pravo. Europarlamentarci su prije dva tjedna odbacili prvu verziju rezolucije, dok je ovoga puta glasovanje bilo 334-327 u korist odluke konzervativaca, dakle za samo 7 glasova došlo je do ove važne i dramatične odluke. Zanimljivo je da dio o zdravstvenom odgoju neodoljivo podsjeća na Jovanovićev četvrti modul zdravstvenog odgoja.

Pomno proučavanje problematičnih točaka otkriva i to da se ova sporna rezolucija naslanja na skandalozne “Standarde spolnog odgoja u Europi” koji su zapravo program seksualne inicijacije djece od dojenačke dobi te kao takve predstavljaju oblik sustavnog i struktuiranog zlostavljanja djece. Zbog ovog i nebrojenih drugih razloga podupiranje ove rezolucije predstavlja sramotan i vrlo neodgovoran čin.

Kao alternativa toj rezoluciji usvojeno je drugo rješenje koje su osmislili klubovi konzervativaca (AECR) i pučana (EPP). Tako je stvorena većina koja će kontroverzno izvješće socijalističke zastupnice iz Portugala držati na sigurnom; u zaboravljenim arhivama Europskog parlamenta.

Zdravka Bušić, zastupnica u Europskom parlamentu, naglasila je kako Europa mora biti odrješita kad su ovakva pitanja na dnevnom redu, jer to su teme o kojima države članice moraju same odlučivati, bez zadiranja Europske unije. “Moramo poštivati različitosti jedni drugih bez potrebe nametanja vlastitih vrijednosti. Drago mi je da smo završili s ovim izvješćem i da ga sada možemo staviti tamo gdje i pripada, u reciklirani papir!”, kazala je Zdravka Bušić.

Autor: A. R./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content