Stožer ne posustaje: Kreće akcija “Registri”

Stožer traži objavu nekoliko registara koje će koncipirati kao prijedlog točke dnevnog reda Sabora. Među njima su registar svih koji su sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji, svih pripadnika agresorske vojske, državljana RH, svih političara koji su izbjegli mobilizaciju, svih sudaca koji su sudjelovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ… 

 

{jathumbnail off}Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na adresu svih političara, stranaka i relevantnih političkih čimbenika u Hrvatskoj poslat će ovih dana ‘božićnu čestitku’; molbu za očitovanjem jesu li za objavu 11 registara kojima bi se, kako kažu, razdvojilo žito od kukolja. Pri tome će koristiti argumentaciju koju su koristili Vlada i ministar branitelja Fred Matić kada su objavili Registar branitelja.

Podsjetimo, Stožer traži objavu nekoliko registara koje će koncipirati kao prijedlog točke dnevnog reda Sabora. Među njima su registar svih koji su sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji, svih pripadnika agresorske vojske, državljana RH, svih političara koji su izbjegli mobilizaciju, svih sudaca koji su sudjelovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ… Najvažnijim smatraju registar svih sudionika procesa pretvorbe i privatizacije koji su svoje dionice zamijenili u portfelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Tvrde kako imaju provjerene podatke da su mnogi bezvrijedne dionice zamijenili za puno kvalitetnije.

Iako je isprva najavljeno kako će aktivisti Stožera političare dočekati ispred njihovog radnog mjesta u Saboru te ih tražiti očitovanje, izgleda kako je odlučeno da će se u akciju krenuti i prije. Možda i zato jer su u Stožeru ovih dana slušali statistike dolazaka zastupnika na posao pa zaključili da će im trebati nekoliko mjeseci, možda i više, da ih sve dočekaju pred Saborom.

Da bi inicijativa Stožera došla na dnevni red hrvatskog parlamenta, morat će je podržati barem 51 zastupnik. Uopće ne sumnjamo da će u Stožeru koncizno bilježiti tko je njihovu molbu ignorirao, tko je podržao, a tko ne te s kojim obrazloženjem.

Te će podatke, kada ih iznesu, biti vrlo zanimljivo čuti!

Autor: Z.S./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content