Znam Ante…

 

Mama mogu li večeras obući minicu? Ne. Mogu li barem obući cipele s visokom potpeticom? Ne. Mama ali ja imam 18 godina. Znam Ante…

 

{jathumbnail off}Kad u čaši mlijeka ugledate već legendarnu muhu osjetite instinktivnu gadljivost. A kad u čaši ugledate čak tri debele crne muhe onda takvo mlijeko izlijete u zahod i pustite vodu. U pravilu.

Prošli tjedan u mlijeku su propjevale tri intelektualne muhe. Uspoređujući predstavnicu Gonga, Sašu Broz i Jadranku Kosor sa intelektualnim muhama, nije mi ni na kraj pameti vrijeđati ih… naročito ne muhe. Gong je uvijek glasan za demokraciju pod svaku cijenu, ali pod uvjetom da demokracija prodire u Hrvatsku po lijevom, a nikako po desnom krilu. Nakon ideološkog šoka koji je ljevica doživjela s objavom rezultata referenduma o braku, oglasio se i sveprisutni Gong. Njihova je muha rekla na konferenciji za tisak kako su oni, koji su bili “protiv” doživjeli poraz, između ostaloga i zato jer nisu imali institucionalnu podršku. Nakon te smiješne tvrdnje gongom je označen kraj fantazije o Gongu kao nepristranoj i neopredijeljenoj udruzi koja samo štiti demokraciju i ljudska prava u Hrvatskoj. Kad je gongom započela borba onih “za” i onih “protiv” braka, iz suprotnog kuta boksačkog ringa krenuli su Predsjednik RH, Premijer i Predsjednik Hrvatskog sabora, svi ministri na čelu sa ministrom MUP-a Ostojićem, sve “napredne” nevladine udruge, svi dnevnici i tjednici, svi relevantni portali osim Dnevno.hr, sva veleposlanstva, sve TV postaje i naš kauboj/podoficir Ante Tomić. Možda je mlada, napaljena Gongova muha mislila samo na institucionalnu pomoć MUP-a i ministra Ranka Ostojića. Da je Ranko “institucionalno” poslao policajce da rastjeraju volontere koji su prikupljali potpise za raspis referenduma, a kad je već do njega došlo da je te iste policajce poslao da stoje s pendrecima na biračkim mjestima, rezultat referenduma bi sigurno bio drugačiji. Ipak se narod boji policije i kad ne bije. Kad bi, zbog takve “institucionalne” podrške Markićka protestirala, Gong bi joj mogao poručiti “Neka institucije rade svoj posao”. Tako bi se, po Gongu, sigurno spasilo demokraciju u Hrvata i ne bi se danas ljevičari morali sramiti po svijetu zbog ishoda referenduma jer eto imamo zaostali, konzervativni narod. Tada ni Joe Šimunić ne bi uspio sa svojim državnim udarom u Maksimiru, niti bi ustaše digle tužbu protiv Boba Dylana, niti bi se Stožer usudio skupljati potpise za referendum o ćirilici, a niti bi Hrvatska, kako to mudro zaključuje Butković, postala nepopularna u svijetu. Ostala bi bar tako popularna kako je bila kad je Milanović zaratio sa cijelom Europom oko Lex Perković. A ovako je sad nepopularna bar kao Švicarska koja ima svako toliko neki referendum.

Druga muha je unuka “Staroga”, Saša Broz. Relativno uspješna i izbalansirana mlada žena koja nije mogla odoljeti genetskom zovu. Kaže Saša: “I moj djed, da je živ, bio bi “protiv”!” Stvarno je žena u pravu! Maršal bi sigurno bio protiv homića. Od 1941-45 priličan broj onih s gaćama duginih boja poslao je na drugi svijet gdje su svi ravnopravni. Saša valjda vjeruje kako bi njen djedica do danas sigurno već evoluirao u svojim shvaćanjima. Ne znam, ali bojim se da kad bi Maršal vidio kako su “protiv” glasovali Jadranka Kosor i Ante Tomić, i on bi se sigurno zamislio. Kako je pogon za stvaranje stare i nove Juge bila hrvatska glupost, Tito je s Hrvatima uglavnom mogao biti zadovoljan. Osim što su Hrvati, nakon njegove smrti, u jednom trenutku, zahvaljujući Tuđmanu, pokrenuli Savu uzvodno, ostale fore, kao što su “Ljubičice bijela…” uglavnom su stalno pušili. Dvadeset i prvo stoljeće je vrijeme nulte tolerancije za pušače i pušenje, a to je zaboravila naša Saša kad je davala izjavu.

Stožer za obranu Vukovara i nova hrvatska desnica više ne puše. Davno su prošla vremena kad je “Zabranjeno pušenje” pjevalo u Zenici “Crko Maršal”.

Treća je muha svima nam dobro poznata Jaca. Godinama se trudim dokazati kako su dragi Ivo i Jaca ubačeni od strane SDP-a u HDZ kao njihovi spavači s ciljem da razjeb….. Stranku i političku opciju koju je ta Stranka propagirala dok je Tuđman bio živ. Znate kako to ide u špijunskim serijama. Rusi ili Arapi se usele u SAD, ožene, dobiju djecu, krenu na faks, dobiju doktorate itd. Rusi šalju podatke o američkim svinjarijama, a Arapi kad dođe vrijeme sje…. Bostonski maraton. Tako su i Ivo i Jaca čekali svojih pet minuta i dočekali kad je Tuđman umro, te uz pomoć stranih i domaćih službi preuzeli Stranku i odmah je predali Feralovcima, oduševili Vesnu Pusić, Jelenu Lovrić, Slavenku Drakulić, omogućili Mesiću drugi mandat, te istodobno uspješno detuđmanizirali ne samo HDZ već i cijelu Hrvatsku. Da Ivo nije bio tako pohlepan na lovu, on i Jaca i danas su još mogli glumatati na čelu države i HDZ-a, dobivat besplatnu predizbornu podršku u medijima od Merkelice i zaluđivati narod koji će glasovati za HDZ ma tko mu bio na čelu. Međutim, Jaca je, skočivši u čašu mlijeka, odmah na perfektnom engleskom izjavila: “Iza “U ime obitelji” stoji opasna politika!” O kakvoj se opasnoj politici radi nije bila u stanju objasniti jer to nju nadilazi. Danas se pak Jaca i Karamarko složno protive novom referendumu o ćirilici. Ona cijeni i vjeruje samo u referendume koji se održavaju u Arena centru i ako Jarnjak vikne “Tko je protiv? Nitko! Onda su svi za! Jadranka Kosor je izabrana za predsjednicu Stranke i Vlade!” Kakav je to kretenski referendum na kojemu 700-800.000 građana siluje nju koja se solidarizira sa progresivnom manjinom jer ipak je ona Europejka, a ne nekakva hrvatska konzervativka. Osim toga, na referendum o braku izašlo nas je samo “bijednih” 37,9 posto glasača, dok je na referendum za ulazak Hrvatske u EU odazvalo se ogromnih 43,4 posto oduševljenih Hrvata. Nadam se kako dr. Tuđman sve to gleda s oblaka i češka se iza uha koga je sve držao u Stranci!

Na nedavnoj godišnjici smrti prvom hrvatskom Predsjedniku odana je počast minutama prešućivanja.

Čuvenu državničku izjavu Tita “demokratija da, ali ne za klasne neprijatelje” do savršenstva je obradila i dokazala prof. dr. Mirjana Kasapović. Ona u Večernjaku već dvije subote za redom kasapi klasne neprijatelje. Čim čuje riječ “stožer” Profa skače na zadnje noge. Nevažno je radi li se o Stožeru za Vukovar ili o nogometnom stožeru Nike Kovača ili o stožeru za obranu od poplava. Uvjerava nas da se po Jozićevom rječniku treba reći “štab”. Stoga, umjesto “glavni stožer” treba reći “general-štab”. Tako bi trebao biti generalštab za obranu od poplava, za nogomet itd. Teze koje Profesorica nudi izledaju otprilike ovako: najprije vladajući odrede tko su sve neprijatelji demokratije. Dobro, kod nas i vrapci na krovu znaju da su to Stožer za Vukovar, HDZ, HSP, udruga “U ime obitelji”, Željka Markić i svi koji se tako prezivaju, svi stožeri koji se još nisu pretvorili u štabove, i svi koji ne spavaju (neprijatelji). Kad vladajući javno objave popis svih neprijatelja u Hrvatskoj, dr. Kasapović će objaviti svoje pitanje svih pitanja: “treba li demokracija jamčiti prava i slobode svojim neprijateljima i dopustiti da slobodno djeluju njezini grobari”? Na to pitanje je već odgovorio Profin ideološki idol maršal Tito. Profa oduševljeno prede o konceptu “obrambene demokracije”. Da bi takva demokracija ojačala u Hrvatskoj Kasapovićka smatra da “treba ojačati ključne institucije demokratske vlasti, parlament, vladu, predsjednika države, vojsku i policiju.” Bravo doktorice demokracije! Sve smo to imali i u Jugi, a kako je završilo svi, osim možda vas, znamo. Ostalo je p….. dim! Profa ima bujnu demokratsku imaginaciju pa misli kako zakonom treba zabraniti sve stožere, militantne stranke, organizacije i udruge koje promiču nedemokratske ideje. Baš kao u Sjevernoj Koreji. Pitanje je samo tko će odlučiti ili procijeniti koje su stranke, organizacije i udruge nedemokratske i treba ih zabraniti. Naravno ona i njeni ideološki istomišljenici – ljevičari. Oni posjeduju svu i cijelu istinu o sadržaju i granicama demokracije. Kasapovićka bi vjerojatno željela da se svi ti nedemokratski stožeri, udruge, stranke itd., sprovedu na Maksimirski stadion gdje bi ih dočekao Ante Tomić, koji bi ih potom, s mitraljezom u ruci i Marseljezom na usnama, sve ta-ta-ra-ta-ta, slistio s lica zemlje! Asistirali bi mu sigurno i Miljenko Jergović koji sve klasne neprijatelje šalje u p.m. i Jurica Pavičić koji ih sve proglašava ipak samo kretenima!

Draga, vidovita profesorice Kasapović, moj vam je savijet: prestanite maštati! Otići će vam ten, a krema Helena Frankenštajn je skupa. Po vama i vašima, fašistički Stožer za Vukovar ugrožava ljudska prava onima koji su ih 18.11. 1991.g. klali, kasapili i ubijali na Ovčari te, rušeći grad, pjevali da im Slobo dade salate. U sedam godina nakon toga ti isti su se ponašali kao najgori fašisti. Navijači su nedavno izvjesili transparent “Ne zaboravite Vukovar”, a ako ovako nastavite mogli bi uskoro izvjesiti transparent “Ne zaboravite 5. kolovoza 1995.g.!”

Aktualna nas je vlast toliko osiromašila da mnogi danas i dnevni obrok plaćaju u obrocima.

Počelo je spašavanje vladajućih od nerazumnog naroda. Prvi im je pojas dobacio Karamarko. I on je protiv referenduma o ćirilici. Nešto je u ljutnji potpisao, a sad se izvlači kako to nije ozbiljno mislio. Zamislite tek ako takav postane premijer pa počne potpisivati razne međunarodne dokumente. Vukovarski HDZ pokušava spasiti nemuštog vođu Stranke pa bunca o nekakvom kontekstu, a neki se sve češće prisjete dr. Kujundžića … evo Zore ….

Vladajući će do 20.12.2013.g., promijeniti još jednom Ustav RH i zabraniti referendumska pitanja o promjeni pojedinih odredaba Ustava. To je doista jedinstveni primjer u svijetu! Retroaktivnost ih ne zanima. Važno je da su Karamarkovi i Glavaševi dobili što su htjeli. Ako i Ustavni sud stane na njihovu stranu baš me zanima što će reći oni u Strasbourgu kad čuju kako je kod nas uobičajeno da propisi, pa čak i Ustav, djeluju retroaktivno. Najbolje da u Strasbourg pošaljemo SDP-ovog jetija Peđu Grbina koji će im sa ustavnopravne visine od 210 cm objasniti kako je Hrvatska zemlja koja po nacionalnom ključu želi diskriminirati one koji su nas još nedavno ubijali po tom istom nacionalnom ključu. Albert Einstein je napisao: “Ne znam kojim će se oružjem voditi treći svjetski rat, ali znam da će se četvrti voditi palicama i kamenjem.”

Javio se nakon briljantnog uspjeha u Poljskoj režiser Oliver Frljić. Uspjeh sličan uspjehu knjige Ante Tomića Što je muškarac bez brkova u Češkoj. Mudri Oli misli u Jutarnjem da je vjeronauk u školama izvor šovinizma u Hrvata. Našla krpa Grubišić zakrpu Olija. U poljskoj je režiser trebao uvjeriti Poljake da su sudjelovali u Holokaustu. Za genijalnu ideju dobio je putnu kartu u jednom smjeru. Da, vidite to je ideja. Karta u jednom smjeru…

Mama mogu li večeras obući minicu? Ne. Mogu li barem obući cipele s visokom potpeticom? Ne. Mama ali ja imam 18 godina. Znam Ante…

Autor: Zvonimir Hodak/Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content