(VIDEO) Papa sunarodnjaka povezao u papamobilu

Papa Franjo ugledao ga je između čak 50.000 hodočasnika na Trgu sv. Petra ili mu je, možda, prepoznao glas među tisućama koji viču “Santo Padre!”, “Holy Father!”

{jathumbnail off}Tijekom obilaska hodočasnika okupljenih na prvoj općoj audijenciji na Trgu sv. Petra u novoj godini, papa Franjo izvukao je iz gomile svog sunarodnjaka iz Argentine i povezao ga u svom papamobilu.

Otac Fabian Baez je župnik u Papinoj nekadašnjoj nadbiskupiji u Buenos Airesu. Kaže da je Papi doviknuo “Santo Padre” kako bi mu privukao pozornost.

Papa je ugledao svećenika i zatražio da se zaustavi vozilo te ga pozvao da uđe. Dvojica sunarodnjaka prvo su se zagrlila, a Papa ga je na to pitao je li sam. Kad je otac Baez odgovorio da jest, pozvao ga je da sjedne s njim u papamobil. Papa je na to rekao: „Ova će slika obići svijet.“

U Vatikanskom tiskovnom uredu novinarima su otkrili svećenikovo ime te da je Papa za njega rekao da je sjajan ispovjednik.

Nakon jedinstvene vožnje, otac Baez je dobio i posebno mjesto na audijenciji te priliku da još jednom kratko porazgovara sa Svetim Ocem na završetku.

„Sada ću promijeniti svoj profil u – siromašan svećenik koji se danas vozio u papamobilu s papom Franjom“, napisao je otac Baez na Twitteru.

{youtube}8oRoVAdhtoc{/youtube}

Autor: Laudato/CNS

Odgovori

Skip to content