EVO KAKO IZGLEDA NAJZANIMLJIVIJI RAČUN U HRVATSKOJ

 

Evo računa koji pokazuje što se sve jelo i pilo na lažnom domjenku; 

Iz računa kojeg je isporučila trgovačka tvrtka Igy Commerce 95 d.o.o. iz Novske, vezano uz narudžbenicu za domjenak u Lipovljanima u kolovozu 2012. godine vidljivo je da se na nepostojećem domjenku pojelo ‘kulenove seke’ za 274 kune, pancete dalmatinske za 256 kuna, hamburgera pečenog za 219 kuna, čajne kobasice PIK za 250 kuna, kupljeno je 11,5 kilograma sira za ukupno 600 kuna jela se i kulenova seka Belje, ukupno 2,8 kilograma za 200 kuna, piše Jutarnji list.

Jele su se Gavrilovićeve srijemske, šampinjoni svježi, juha krem od šampinjona, luk crveni bijeli, rajčica, kruh, kupljen je čips, 100 komada vrhnja za kavu, te po dvjesto komada pvc žlica, tanjura, vilica, noževa.

Kupljeno je i plaćeno četiri kutije Kraševih napolitanki i šest kutija keksa Domaćica. Pilo se vrlo bogato: dvije boce viskija plaćene su 300 kuna, kupljeno je 60 litara coca-cole, 42 litre fante, 72 litre soka od jabuke, 72 litre soka od maraske, pilo se pivo, ukupno 260 boca, 60 boca Jamnice, plaćena je kava, kapučino, Jägermeister, stock, pelinkovac, amaro, kokta, 84 litare vina koje je plaćeno 1.900 kuna.

domjiiiiiietttnak_thumb_thumb

Ukupno je za lažni domjenak koji, prema tvrdnjama načelnika općine Lipovljani Marija Ribara, nije održan, iz županijskog proračuna potrošeno 14.899,78 kuna, koje su, prema tvrdnji Jasmine Jovev, isplaćene jednom visokom županijskom dužnosniku.

Ivan Grebenar, suprug vlasnice tvrtke Igy Commerce iz Novske, rekao nam je u ponedjeljak da je njegova tvrtka sigurno isporučila robu prema računu kojeg je izdala, da nema lažnih računa i neisporuke robe, ali da se konkretnog slučaja ne sjeća, jer je od tada prošlo dvije godine.

“Premijer me podržava. Ovo je psihoza koju stvaraju gubitnici”

Marina Lovrić Merzel gostovala je na RTL-u gdje je progovorila o novim optužbama koje je prema njoj uputio načelnik općine Lipovljani Mario Ribar rekavši kako je lažirala sredstva za domjenak.

– Načelnik općine me nazvao i rekao kako to uopće nije izjavio te dodao kako će to demantirati. Naravno da će se pokazati da sam govorila istinu i da je ovo još jednom političko podmetanje od političke aktivistice koje je bila šef kampanje HDZ-a i koja je za to primila 17 tisuća kuna – rekla je županica dodajući kako ima spremnu svu dokumentaciju za sve što govori.

– Spremna sam sve argumentirati i sve će se pokazati kao i dosadašnje istrage USKOK-a i DORH-a – izjavila je Lovrić Merzel nakon čega je upitana je li je DORH kontaktirao.

– Na posao sam danas došla normalno. Radila sam cijeli dan i nitko me nije zvao ni kontaktirao. (…) Sada ja apeliram na DORH da se očituje što prije jer je ovo nanošenje ogromne političke štete meni osobno i mojim suradnicima. Neka se postavi pitanje zašto je gospodin Stanković u svojoj emisiji propustio reći da je gospođa Jovev vodila kampanju HDZ-a i da je bila njihova glasnogovornica i je li to osveta jer i njezin suprug radi na HTV-u – rekla je županica za RTL .

Upitana ima li osjećaj da bi mogla završiti kao pomoćnik Slavka Linića od kojeg je premijer Zoran Milanović tražio da ode zbog političke štete, Lovrić Merzel je odbacila takvu mogućnost.

– Naravno da ne jer klevete ne mogu biti razlog za to. Imam sve argumente i nisam ničim naštetila ugledu stranke. Imam devet mandata šeste izborne jedinice, a gubitnici se služe ovakvim metodama. Ovaj put će ih doista stići pravda, da se nikome ovakva politička šteta neće nanositi – poručila je županica koja je upitana i je li se čula s premijerom kao i to ima li njegovu podršku.

– Sigurna sam kako imam podršku stranke i premijera jer sve radim po zakonu. Imam povjerenje i stanke i građana. Sigurna sam u pozitivan ishod ove situacije. Očekujem da od medija, i zbog ove psihoze koju su neki namjerno stvarali, dobijem pozornost kako bi se vidjela da je sve bilo neistinito i politički podmetnuto. Očekujem da se još jednom dokaže da ovdje ima samo razloga za rad, zadovoljstvo i pozitivne efekte – završila je Lovrić Merzel.
Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content