Pismo prof. dr. Branimira Lukšića tjedniku 7 Dnevno

Na adresu našeg portala stiglo je pismo prof. dr. Branimira Lukšića upućeno listu 7 Dnevno od 14. veljače 2014. u kojemu je iznesena pogrješna informacija da je prof. Lukšić – kao dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu – sadašnjeg ministra Branka Grčića vratio natrag na posao na fakultetu nakon Grčićeva navodna sudjelovanja u tzv. balvan revoluciji. Kako je to najobičnija neistina, prof. Lukšić ističe da mu je navedenim člankom nanesena velika nepravda pa traži od autora teksta da mu se ispriča. Pismo prof. Lukšića objavljujemo u cijelosti:

NA BARIKADAMA TITOVOG ZLIKOVCA SIME DUBAJIĆA

( Molim da mi u smislu čl. 31 i 35 Zakona o javnom priopćavanju objavite ovaj ispravak pogrješne informacije objavljene u listu 7 DNEVNO od 14. veljače 2014.)

Na str. 10 i 11 vašega tjednika 7 DNEVNO od 14. 2.2014. stoji napisano, da je sadašnji ministar Branko Grčić , vrativši se u Split, molio tadašnjeg dekana Branimira Lukšića, dakle mene, da ga primi nazad na Ekonomski fakultet, nakon čega ga je jedan KOS-ovac uzeo pod svoje. Zaprepašten sam amaterizmom i neprofesionalnošću novinara ovoga članka objavljenog u vašem listu koji čitam od prvoga broja. Nije točno da sam ja ikada bio dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu, niti da sam konzultiran glede primanja Branka Grčića na fakultet. Kao praktični katolički vjernik i suosnivatelj kulturno-vjerskoga časopisa „Crkva u svijetu“, kao uvjereni antikomunist koji sam kritiku te ideologije izlagao u člancima objavljenim u domovini i svijetu, i za to bio saslušavan od Udbe, ja nisam bio podoban biti dekan, ovo usprkos svoga stupnja pravnog magisterija i doktorata, usprkos znanstvenim člancima koje sam objavljivao u inozemstvu i na temelju kojih sam bez sudjelovanja jugoslavenskih vlasti bio izabran za arbitra Međunarodne pomorsko-pravne arbitraže u Monte Carlo, Monaco. Po želji dra Franje Tuđmana kandidirao sam se i bio sam izabran za župana splitsko-dalmatinske županije. Stoga molim da se isprave pogrješne informacije objavljene u vašem gore citiranome listu, da se ne bi krivo shvatilo da sam ikada pripadao ideologiji protiv koje se cijeli život kao vjernik, hrvatski domoljub i uvjereni antikomunist borim.Citiranim člankom nanesena mi je povreda ugleda i časti, pa tražim da se novinar toga članka ispriča za ovu uvredljivu dezinformaciju.

Prof.dr. Branimir Lukšić

Odgovori

Skip to content