Predstavljen projekt Prve hrvatske obiteljske televizije

 

Prva hrvatska obiteljska televizija – Laudato TV, televizija koja će promicati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti, ljubav prema Bogu, čovjeku, Crkvi i domovini, program planira početi emitirati uoči Božića ove godine, rekla je direktorica Ksenija Abramović u nedjelju 23. veljače na katehezi za studente i mlade koju je pod nazivom “Vjera moja nosi me” u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci organiziralo Povjerenstvo za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije na čelu s povjerenikom vlč. Velimirom Martinovićem i u suradnji s tom župom. Predstavljanju je nazočio i riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Obiteljska televizija će svaki dan od 18 do 23 sata emitirati raznovrstan program uz reprize, a programska shema bit će temeljena na prenošenju istine i potpunog uvida u društvena zbivanja, najavila je, među ostalim, na riječkom predstavljanju ovog zahtjevnog i skupog projekta njegova inicijatorica i voditeljica, zagrebačka poduzetnica Ksenija Abramović.

Osvrćući se na naziv kateheze, Abramović je o budućoj televiziji govorila svjedočeći da je ideja potekla, razvijala se i razvija iz njezine vjere, iz ora et labora, molitve i rada. Izdvajajući i svojevrsnu misao vodilju, riječi sv. Pavla “Dok imate vremena, činite dobro”, kao i česti poziv pape Franje “Dopustite da vas Gospodin iznenadi”, rekla je za ovaj projekt: “I mi mu dopustismo”.

Ova televizija će u Hrvatskoj emitirati putem IPTV i kabelskih mreža te kroz mrežu operatora digitalne zemaljske televizije, a izvan granica Hrvatske osigurat će satelitsku distribuciju signala. “Poteškoće postoje, ali imamo i jako puno podrške.”, rekla je zamolivši Riječane za podršku molitvom. Dodala je da projekt obiteljske televizije, među ostalima, podrškom pozdravljaju HBK-a i redovničke zajednice u Hrvatskoj, a da će ga financijski pomoći, podržati investitori, donatori Američka BK, Renovabis, Kirche im Not, Hrvati koji žive u inozemstvu te da je osnovana i tvrtka Laudato televizija. Nedavno je potpisan i ugovor suradnje s Vatikanskim televizijskim centrom te da će slijedom njega već na Pepelnicu, od 10 do 12 sati, na Laudato.hr biti izravan prijenos iz Vatikana.

 

M.B./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content